Annons

Berg: ”Vi har lite att jobba med”

Många Österspelare tröttnade efter paus i den första kvalmatchen mot Landskrona.
Månz Berg stod distansen ut och styrde en hårt ansatt backlinje.
– Vi får ta med oss resultatet. Just nu stannar vi kvar i Superettan och på så sätt är det bra, säger han.
På plats i Landskrona • Publicerad 7 november 2019
Månz Berg har koll på läget.
Månz Berg har koll på läget.Foto: LENA GUNNARSSON

Mellan Öster och ett nytt kontrakt i landets näst högsta serie står en prickfri insats från försvar och målvakt.

Landskrona måste göra mål för att gå vidare – och Öster spelar dessutom på en Myresjöhus Arena där man har 9–0 på sina tre senaste matcher.

Annons

– På det sättet vi spelat på hemmaplan...,det var länge sedan vi kände att ”Myresjöhus Arena, där kommer det smälla kring det andra målet”. Det har vi fått in de senaste veckorna, eller månaden. Vi har jobbat upp ett mycket bättre självförtroende på hemmaplan. Det är vi som är klara om det här står sig, det är Landskrona som måste göra något (mål), säger Månz Berg.

Därmed inte sagt att mittbacken var tillfreds med det Öster presterade på Landskrona IP. Ett skott på mål, tio mot egna målet och en hel del skavanker i spelet i övrigt.

– Vi träffar inte riktigt rätt i vårt försvarsspel. Ibland är det bra, ibland mindre bra där vi gör det svårare än vad det är. Men förutom deras 1–0, där vi inte är med, är det det enda vi släpper in. Vi har lite att jobba med.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons