Annons

Berglund bärgade silver

Kalle Berglund tog hem silvret på 800 meter på tiden 1.50,76, endast 52 hundradelar efter guldmedaljören Andreas Almgren från Tureberg. Samtidigt hoppade Simon Assarsson hem ett brons till Växjö i stavhopp.
Sport • Publicerad 4 augusti 2014
Simon Assarsson gör sig redo för sitt bronshopp.
Simon Assarsson gör sig redo för sitt bronshopp.Foto: Anders Sjögren

– Nu blir det att ladda om med både 800 och 1500 meter på junior-SM. Sedan blir juniorlandskamp och sedan skall jag försöka slå det nordiska rekordet på 1000 meter. Antingen hemma i Växjö eller på DN-galan, sa Kalle som tävlar för Spårvägen efter sin andraplats.

Ännu en medalj blev det i herrarnas stavhopp, ett brons för andra gången på tre år, då Simon Assarsson från IFK Växjö visade att veckans tekniska justering gav resultat på direkten.

Annons

– Jag breddade min fattning och fick med det också ett bättre tryck på staven. Och det kände väldigt mycket bättre, sa Simon som kände vad många såg under finalen.

För det lyfte ordentligt över 5.17 med god luft mellan honom och ribban.

– Det kändes som att jag hade mer att ge idag. Men det är klart att jag får vara nöjd. Det var personbästa... Två gånger till och med. Nu hoppas jag att jag får chansen att vara med i finnkampen, jag fick ju en plats när jag var trea förra gången och nu hoppar jag en bit högre. Så jag får höra med förbundskapten.

Vann stavhoppet gjorde Alhaji Jeng från Örgryte på 5.52.

Hasse Sjögren

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons