Annons

Besked inom kort om VM-playoff

Med två och en halv vecka kvar till playoffmatcherna till VM finns fortfarande inget besked om vad som händer med Rysslands plats. Men nu börjar tiden bli knapp.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2022
Det svenska landslaget kan få besked om hur VM-playoffen ska spelas snart. Arkivbild.
Det svenska landslaget kan få besked om hur VM-playoffen ska spelas snart. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ryssland är avstängd från allt spel i internationella turneringar av Fifa och Uefa, vilket innebär att såväl landslag som klubblag utesluts från internationella turneringar.

Polen står därför utan motståndare i playoff-semifinalen och det är därför oklart om de går direkt till playoff-final, där Sverige kan stå för motståndet.

Annons

– Jag har adresserat frågan hos Fifa och Uefa senast i dag och pratat med min polska kollega, säger Sjöstrand.

– Vi är inte de enda som vill ha besked.

Förutom playoff-matcherna väntar ett EM för damer i sommar. Ryssland är en del av Sveriges grupp och det är oklart vad som händer med den platsen. Det är helt enkelt stressigt för de stora förbunden att fatta beslut.

– Den ena delen är Fifaadministrationen som arbetar med VM-playoffen och den andra delen är Uefaadministrationen som arbetar med EM. Och när det finns beslutsunderlag framme fattas beslut, och kommuniceras omgående. De är helt enkelt inte färdigberedda, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet och vice ordförande i Uefa och fortsätter:

– Klart att playoffen är ju väldigt, väldigt nära, Jag förväntar mig ett besked från Fifa omgående naturligtvis i den frågan. EM för damer ligger lite längre bort och det finns lite mer tid.

Kollegan Håkan Sjöstrands täta kontakt med Fifa gör att han har en lite bättre uppfattning om när ett besked kan komma.

– De indikationer jag har fått är att vi får ett svar väldigt snart, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons