Annons

Björkén agerade räddande ängel på mållinjen x 2

1–1 slutade matchen mellan Örgryte och Öster på Gamla Ullevi, men med lite flyt kunde Öster ha gått segrande ur striden och hade det inte varit för Fritiof Björkén kunde Örgryte ha avgått med segern.
GÖTEBORG (SMP) • Publicerad 1 maj 2017

– Just nu känns det som en förlust eftersom vi ledde med 1–0, hade kontroll och var en man mer och fortsatte att skapa chanser. Men sen släppte vi en ett mål och det är klart att det känns tungt, säger Fritiof Björkén som breddade till höger bakom Mattias Pavic.

Östers mittback Mario Vasilj hade en nick i stolpen och träffade även ribban på slutet.

Annons

Men Örgryte hade också sina chanser att avgöra den här matchen.

Vi minns främst Johan Elmanders direktskott i första halvleken som var på väg in i mål till 1–0.

– Jag brukar täcka mer vid bortre stolpen, men hade ingen där och såg att han blev fri vid straffpunkten ungefär, så jag tog några steg in och hann precis få en block på skottet, säger Björkén.

Vid ställningen 1–1 och när båda lagen hade en spelare utvisad fick Martin Mutumba bollen någon meter från Östers mållinje, men åter stod ”Fritte” Björkén i vägen.

– Där gick det ännu snabbare, men jag lyckades komma emellan och täcka precis när han sköt. På slutet kändes det som två lag som båda ville vinna och det kunde ha gått hur som helst.

Kristian FermSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons