Annons

Björkman ende svensk i andra omgången

Jonas Björkman har ännu en gång visat att han är Sveriges främste tennisspelare.
32-åringen blev ensam svensk att överleva första omgången i Masters-serien i Monte Carlo sedan han kämpat ned åtta år yngre fransmannen Nicolas Mahut med 6-1, 3-6 och 7-5.
Sport • Publicerad 20 april 2004

Under sina nio tidigare starter på Monte Carlo Country Club har Jonas Björkman vid tre tillfällen tagit sig förbi första rundan.

Växjöspelaren såg sliten ut på banan. Han tillhör den lilla skara i världstoppen som spelar både singel och dubbel vecka efter vecka.

Annons

– Jag är trött så in i bomben. Det har blivit massor med tennis i tävlingarna i Australien och USA samt inte minst Davis Cup. Numera är Masters-tävlingarna i Indian Wells och Miami under tio dagar och det har tagit kraft. Genom att OS tillkommit blir schemat tätare och tuffare i år, berättar Jonas Björkman.

Mot Nicolas Mahut vann han första set mest på grund av sin motståndares misstag. Dock fungerade Jonas Björkmans volley bra genom de tre seten och i avgörande set hade spelarna varsitt servegenombrott. I slutgamen plockade Jonas fram rutinen och valde taktiken att korta ned bollduellerna.

– Jag ville få Mahut till att ge bort gratispoäng. Korta dueller brukar stressa unga och hungriga killar i nerviga lägen. Det fungerade, men spelmässigt vann jag min sämsta match för året.

Robin Söderling spelade sin första grusmatch för året och räckte inte till mot Feliciano Lopez. Spanjoren vann med 7-5, 6-4.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons