Annons

Björkman ute ur Australian Open

Både Jonas Björkman och Björn Rehnquist förlorade sina första matcher i Australian Open och är borta ur Grand Slam-turneringen.
De två svenskarna fick äran att spela de första matcherna första dagen i årets första Grand Slam, som inleddes natten till måndagen svensk tid.
Sport • Publicerad 16 januari 2006

På banorna bredvid varandra spelade snart 34-årige Jonas Björkman, som gjorde sin 49:e Grand Slam-start i singel sedan debuten i US Open 1993, och lovande Björn Rehnquist, 28-åringen som för andra gången fick chansen i Grand Slam.

Den här dagen hjälpte varken rutin i massor eller nybörjaranda.

Annons

Att Jonas Björkman trillade dit mot okände tyske kvalspelaren Denis Gremelmayr (3–6, 6–2, 6–0, 6–1) var en överraskning, medan Björn Rehnquists förlust mot 17-seedade tjecken Radek Stepanek (6–1, 6–2, 6–2) inte var mycket att säga om.

Gick ner i tempo

Det såg ut att gå som på räls för Jonas Björkman när han vann första set med 6–3, men sedan blev Växjöspelaren osäker, gick ned i tempo och lät Denis Gremelmayr styra spelet. När tysken, nummer 177 på världsrankingen, bröt för ledning med 2–0 i tredje set fick han mer och mer självförtroende.

När matchen var slut visade statistiken att Jonas Björkman haft 53 oprovocerade misstag mot tyskens 19.

–  Luftfuktigheten knäckte mig, jag orkade ingenting, och kände mig svimfärdig redan efter sju games, säger Jonas Björkman. Jag svettades enormt mycket och var orolig när pulsen var så hög mellan sidbytena.

Radek Stepanek passade Björn Rehnquist illa. Det var för att tala fotbollsspråk spel mot ett mål.

Inte norman standard

–  Jag kom aldrig upp i normal standard. Jag missade och fick ingen längd i mina forehandslag, säger Björn Rehnquist, som närmast åker till Hawaii för att spela en Challenger.

Det hjälpte inte att de blågult målade fansen taktfast skanderade ”kom igen, Björne”.

Radek Stepanek var för bra. /TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons