Annons

Blomstrand missar EM-starten

Handboll • Publicerad 16 december 2020
Hanna Blomstrand. Arkivbild.
Hanna Blomstrand. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter fem raka mästerskap missar högernian Hanna Blomstrand åtminstone starten av EM i handboll på grund av en fotskada.

"Hon kan bli aktuell för ett inhopp senare i mästerskapet", säger förbundskapten Tomas Axnér.

Blomstrand har inte spelat någon match den senaste månaden med sitt klubblag Köpenhamn. Därmed är hon inte aktuell för spel i det inledande gruppspelet i Herning i Danmark.

"Hanna har gått en kamp med klockan om att bli spelklar till EM och skadan är i det närmaste läkt, men belastningen under förberedelserna och i mästerskapet är hög och Hanna är i nuläget inte riktigt i fysiskt slag för att kunna delta. Det är ett beslut som vi gemensamt har kommit fram till och Hanna finns kvar i bruttotruppen och kan bli aktuell för ett inhopp senare i mästerskapet om behov finns", säger Axnér till landslagets webbplats.

Annons

Han har i stället kallat in serieledande Skurus vänstersexa Elin Hansson till landslagslägret i Trollhättan, med start på tisdag. 17 av de 19 spelarna på lägret får sedan följa med till EM.

"Framför allt är hennes försvarsegenskaper av väldig hög klass och det känns bra att få in henne till uppladdningen då Emma Rask, som matchats hårt på slutet, annars skulle vara ensam på den positionen under samlingen", säger Axnér.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons