Annons

Bosniska spelare vägrar att möta Ryssland

Bosnien och Hercegovina är tänkt att möta Ryssland den 19 november.
Det beslutet går bakom ryggen på de bosniska stjärnorna – som inte tänker spela.
Fotboll • Publicerad 10 september 2022
Anel Ahmedhodzic vill inte spela träningslandskampen mot Ryssland. Arkivbild.
Anel Ahmedhodzic vill inte spela träningslandskampen mot Ryssland. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) och dess europeiska motsvarighet (Uefa) har portat Ryssland från alla officiella sammanhang till följd av Rysslands intåg i Ukraina.

Det bosniska fotbollsförbundet har gått ut med att Bosnien och Hercegovina ska möta Ryssland i en träningsmatch den 19 november, dagen innan VM sparkas igång i Qatar.

Annons

Ett beslut som inte har tagits väl emot av de bosniska fotbollsstjärnorna som nu berättar för medier i landet att de inte tänker spela matchen.

– Jag är emot spelandet av den här matchen för att jag alltid är för fred. Förbundet vet min åsikt. Tyvärr är det inte jag som bestämmer vilka mitt land ska spela mot men jag står fast vid min åsikt och är tydlig med att jag inte tänker spela den här matchen medan massa oskyldiga människor lider. Jag står i solidaritet med folket i Ukraina i dessa svåra tider för dem, säger Interstjärnan Edin Dzeko till Klix.

Svenskbekantingen Anel Ahmedhodzic, som numera huserar i Sheffield United i Championship, har också kommenterat den tilltänkta matchen.

– Jag blev väldigt chockad när jag såg det. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag är emot matchen. Vi alla vet vad som sker och det vore ett stort misstag att spela mot Ryssland. Jag har en ukrainsk vän som skulle bli väldigt besviken på mig, säger han enligt fler Twitterkällor i Bosnien och Hercegovina.

Ryssland har även meddelat att de tänker möta Iran och Kirgizistan under landslagsfönstret i november.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons