Annons

Bottennapp för HIF - på nedflyttningsplats

Förlusten mot Malmö FF kan bli dyrbar för Helsingborg.
När fyra matcher återstår av allsvenskan ligger HIF på nedflyttningsplats.
Fotboll • Publicerad 2 november 2020

Som om inte det vore illa nog tvingades comebackande förstemålvakten Anders Lindegaard skadad till byte i den 52:a matchminuten.

Skånederbyt var med andra ord ett bottennapp för Helsingborgs IF.

Annons

– De sex-åtta senaste matcherna har vi spelat bra fotboll, men det är inte värt någonting när vi inte får med oss några poäng, säger Lindegaard.

Den 4 oktober gjorde Lindegaard sin första match på två månader när han vaktade målet och släppte in tre bollar mot Mjällby. Nu gjorde han på nytt comeback efter skada, men tvingades bryta matchen och missar sannolikt vad som väntas bli ett dramatiskt avgörande av den allsvenska bottenstriden.

– Jag tränade som vanligt under veckan fram till match och det var aldrig någon tvekan kring om jag kunde spela. Men i min sista spark i första halvlek så sprack det. Jag är otroligt besviken. Men det viktigaste är laget och att vi klarar oss kvar i allsvenskan.

För att lyckas hålla sig kvar är ett bra resultat söndagens match mot IFK Göteborg fundamentalt. Göteborg som i sin senaste match föll mot Örebro ligger på 13:e plats, två poäng före HIF. Mellan sig har lagen Falkenberg på kvalplatsen.

Och inför klassikermatchen på Olympia får Helsingborg oväntat stöd – från två MFF-stjärnor.

– Vi vill ha dem kvar, dels för att få spela Skånederbyn men jag tycker också att HIF är ett lag som vill framåt och som vill spela fotboll, säger Erdal Rakip.

– Skånederbyna är kul, de spelar på gräs och Helsingborg är inte långt från Malmö. Jag hoppas de klarar det, säger Anel Ahmedhodzic.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons