Annons

Boxspelet förklaringen till Dragans superform

Nio mål på tio startar. Dragan Kapcevic har hittat storformen.
– Jag är mer i boxen nu, säger Österanfallaren.
Växjö • Publicerad 8 september 2018 • Uppdaterad 9 september 2018
Dragan Kapcevic känner att han har hittat rätt i Östers spelsystem.
Dragan Kapcevic känner att han har hittat rätt i Östers spelsystem.Foto: Lena Gunnarsson

Våren var tung för Dragan Kapcevic. Det dröjde till den sjätte matchen innan han fick göra sina första minuter i årets superetta i ett kort inhopp. Det dröjde till den elfte matchen innan anfallaren gjorde sitt första mål, i ett inhopp i förlustmatchen borta mot Frej Täby.

Det dröjde till match nummer tolv innan han gjorde sin första start.

Annons

– Jag hade en lättare ljumskskada. Sedan ville jag spela så fort som möjligt men det gjorde att jag slog upp skadan två gånger. Det var därför jag missade starten, säger Dragan Kapcevic.

Nu är 32-åringen skadefri och då har han också fullständigt exploderat. På tio starter och fem inhopp har det blivit nio fullträffar. Senast mot Falkenberg satte han Östers båda mål.

– Formen är bra. Det finns verkligen inget att klaga på. Jag ska jobba hårt för att det ska hålla i sig.

Vad är din förklaring till att det går så bra?

– Egentligen har det gått bra hela tiden sedan jag fick börja spela från start. Jag är bättre tränad och när man får spela matcher kommer matchtempot, säger Dragan Kapcevic och fortsätter:

– En annan sak som är viktig att poängtera är att jag är mer i boxen nu. Det är en väsentlig skillnad nu under Christian (Järdler) jämfört med hur det var förra året. Då var jag mer en spelare som låg lite bakom första forward. Då hann jag inte lika ofta in i straffområdet. Sedan spelar vi en annan typ av fotboll nu. Vi för matcherna oftare och det är också en fördel för mig.

Nio mål gör att Österanfallaren närmar sig toppen av superettans skytteliga. Den toppas just nu av Halmstads Kosuke Kinoshita med elva mål. Men att vinna skytteligan är inget primärt mål.

– Det är inte det som driver mig. Jag försöker att göra mitt bästa i varje match och det viktiga är att vinna matcher med mitt lag. Om jag vinner skytteligan är det välkommet men det är inget som jag bryr mig om.

På söndag finns chans till nya mål när Östers IF åker till Göteborg för match mot Örgryte på Gamla Ullevi. Efter en stark start på serien har ÖIS den senaste tiden haft det tufft. Svaga resultat har gjort att göteborgarna ramlat ner till en åttonde plats i tabellen, en poäng bakom sjuan Öster.

Örgryte tränas av Thomas Askebrand och i truppen finns före detta Österspelarna Karl-Johan Lindblad och Lars Fuhre.

– Det är en rolig match att spela och vi möter ett bra lag. Senast jag spelade där mot Örgryte gjorde jag två mål, då i Sirius. Nu hoppas jag göra det igen, säger Kapcevic.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons