Annons

Bredden är toppen i Vipers

Trots att Växjö Vipers saknade åtta spelare kunde laget fixa tre poäng i prestigemötet mot Mullsjö efter 8–6 i Fortnox Arena.– Jag är verkligen lyrisk, säger Viperstränaren Niklas Nordén.
VÄXJÖ • Publicerad 19 januari 2017
Johan Roos gör sitt andra mål för kvällen som betyder 3–0 för Vipers i det prestigeladdade mötet med Mullsjö.
Johan Roos gör sitt andra mål för kvällen som betyder 3–0 för Vipers i det prestigeladdade mötet med Mullsjö.

Influensatider råder och Växjö Vipers har det drabbat Eero Kosonen, Markus Jonsson, Ludwig Persson, Filip Kjellsson, Jesper Sankell, Niklas Ramirez och Jonathan Andersson. Forwarden André Andersson som varit långtidsskadad fanns förvisso med på bänken men satt kvar på bänken hela matchen.

Det var inte direkt några dussinlirare som saknades utan totalt handlar det om 109 poäng.

Annons

[io9a7976]

Men Växjö Vipers har inte bara en bred trupp utan en bred trupp med spets, som Niklas Nordén uttrycker det.

Växjö Vipers spelade runt på två backpar och tre kedjor och i två perioder var man det klart bättre laget. Inför tredje perioden hade Vipers skaffat sig en 6–3-ledning och såg ut att gå mot en säker seger.

Men Mullsjö satsade allt framåt och Vipers fick freda sig med näbbar och klor och samtliga spelare visade skyhög moral.

Exempelvis backen Magnus Jansson som slog upp en gammal axelskada i mitten av andra perioden, men fortsatte spela trots uppenbar smärta. Strax innan den händelsen stukade forwarden Linus Pettersson foten och tvingades kasta in handduken. Pettersson ville ivrigt tillbaka i spel, men tränarstaben ville inte riskera något.

Mullsjö var nära att nå i kapp när man plockade ut målvakten för en extra utespelare på slutet och hämtade upp 6–3 till 7–6. Med en dryg halvminut kvar att spela.

Då sköt Felix Göthberg (hans andra SSL-mål) 8–6 i tom kasse (läs artikel bredvid).

– Vi hade tre bollar att gå på inför sista och jag visste att vi skulle få slita ont på slutet och det gjorde vi också. Jag är oerhört imponerad av spelarna, säger Niklas Nordén.

Mullsjö och Vipers har blivit lite rivaler de senaste fyra åren och det här var Vipers åttonde seger inbördes i SSL- och slutspelssammanhang. Mullsjö har sex segrar och en match har slutat oavgjord.

– Framförallt var det skönt att få bryta deras svit på 14 raka matcher med poäng, säger Nordén.

Annons

Flest mål mot Mullsjö för Vipers har backen Johan Roos gjort. Hans 1–0 och 3–0 betyder att han är uppe i tio gjorda mål mot Mullsjö.

– Jag gillar att möta Mullsjö och den extra kampen som det ofta blir när vi möts, säger Roos som fick spela högerback istället för vänsterback i par med Eddie Granberg och de gjorde det bra, precis som Magnus Jansson och Robin Mourujärvi gjorde med tanke på all den speltid de fick.

Med tanke på alla avbräck, verkar ni ha en enorm bredd i truppen?

– Ja, vi har en enorm bredd och en bra spets på alla. Det är väl det som är styrkan i Vipers. Inför den här matchen var det en lite speciell uppladdning. Vi som var här bestämde att vi skulle gå för det och det gjorde vi. Sedan var det viktigt att vi fick en bra start och det kunde vi rida vidare på. När Mullsjö jagade i tredje perioden fick vi knappt låna bollen, men publiken gav oss energi på slutet. Sen hade vi (Felix) Göthberg som gubben i lådan, säger Roos.

Felix Göthberg jublar efter sitt första SSL-mål som betydde 6–3. Den 18-årige forwardstalangen gjorde ytterligare ett mål och passade fram till ett.
Felix Göthberg jublar efter sitt första SSL-mål som betydde 6–3. Den 18-årige forwardstalangen gjorde ytterligare ett mål och passade fram till ett.
Vipers backkämpe Magnus Jansson slet oerhört förtjänstfullt i drabbningen mot Mullsjö. Liksom målvakten Edin Omanovic.
Vipers backkämpe Magnus Jansson slet oerhört förtjänstfullt i drabbningen mot Mullsjö. Liksom målvakten Edin Omanovic.
Växjö Vipers fick måljubla åtta gånger i matchen mot Mullsjö.
Växjö Vipers fick måljubla åtta gånger i matchen mot Mullsjö.
Vipers VIP

Edin Omanovic

När ”världens bästa målvakt” Eero Kosonen inte kunde spela klev Craftstadenfostrade Omanovic in och visade klass i kassen.

FAKTA

Växjö Vipers vs Mullsjö AIS

2013/14: Mullsjö-Vipers 9-1, Vipers-Mullsjö 9-4.

2014/15: Vipers-Mullsjö 10-7, Mullsjö-Vipers 5-4 e förl. SM-kvartsfinal: Mullsjö-Vipers 2-4, Vipers-Mullsjö 6-5, Mullsjö-Vipers 7-3, Vipers-Mullsjö 3-4 e förl. Mullsjö-Vipers 5-4, Vipers-Mullsjö 3-2 e förl. Mullsjö-Vipers 11-3.

2015/16: Mullsjö-Vipers 5-5, Vipers-Mullsjö 6-3.

2016/17: Mullsjö-Vipers 4-7, Vipers-Mullsjö 8–6, Mullsjö-Vipers (spelas i Nyhemshallen 23/2).

innebandy, SSL

Växjö Vipers-Mullsjö 8–6 (3-0, 3–3, 2–3)

Mål, Växjö: Johan Roos 2, Manuel Engel 2, Felix Göthberg 2, Valdemar Ahlroth, Victor Hansson.

Mullsjö: David Gillek 2 , Viktor Wibring 2, Kim Ganevik, Sebastian Palmqvist.

Publik: 853.

Kristian FermSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons