Annons

Brynäs prestigevärvar: Larsson tillbaka från NHL

Tio säsonger i NHL och nästan 500 matcher.
Men nu återvänder Johan Larsson, 30, till Brynäs.
"Jag kommer hem för att vinna", säger Larsson till SHL-klubbens webbplats.
Ishockey • Publicerad 12 augusti 2022
Johan Larsson är tillbaka i Brynäs. Arkivbild.
Johan Larsson är tillbaka i Brynäs. Arkivbild.Foto: Ross D. Franklin/AP/TT

Vinna har han gjort med Brynäs. Johan Larsson var med och bärgade det klassiska ishockeylagets senaste SM-guld för tio år sedan.

Efter det packade centern väskan och flög över till Nordamerika för spel i NHL. Men nu, tio år och nästan 500 NHL-matcher senare, är han tillbaka i Gävle och Brynäs.

Annons

"Jag har bara goda minnen från tiden när jag var här senast och återvänder nu med ett stort leende. Vi har fått ihop ett starkt lag och jag tror verkligen att vi kan nå långt", säger Larsson.

Larsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/2025.

"Larsson behöver ingen närmare presentation för Brynäsfansen. En riktig vinnarskalle som inte minst visar sig i de SM-guld han vunnit med Brynäs J18, J20 samt i SHL. Eller för delen VM-gulden med Småkronorna och Tre Kronor", säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

Under sin NHL-karriär representerade Larsson Arizona, Washington, Buffalo och Minnesota. Förra säsongen blev det 21 poäng på 43 matcher.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons