Annons

Buffon blir landslagschef– tar över efter Vialli

Gianluigi Buffon blir kvar inom fotbollen.
Den italienske målvakten blir ny landslagschef för det italienska landslaget.
"Den blå tröjan är en del av mitt liv", säger Buffon.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2023
Gianluigi Buffon har lagt målvaktshandskarna på hyllan. I stället blir han landslagschef i Italien.
Gianluigi Buffon har lagt målvaktshandskarna på hyllan. I stället blir han landslagschef i Italien.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

Tidigare i veckan meddelande den den italienske legendarmålvakten Gianluigi Buffon att han avslutar spelarkarriären.

Nu står det klar att 45-åringen blir ny landslagschef för det italienska landslaget. Han tar över rollen efter Gianluca Vialli, som avled i januari efter en längre tids kamp mot cancer.

Annons

"Sedan första kontakten med president Gravina och Mauro Vladovich (förbundshöjdare) hade jag redan bestämt mig för att tacka ja", säger Buffon på Italienska landslagets hemsida.

Den före detta landslagsmålvakten ansluter till landslaget lagom till Italiens EM-kvalmatcher i september mot Nordmakedonien och Ukraina.

"Det är en stor dag för landslaget eftersom "Gigi" kommer hem. Buffon är en ikon och en speciell person", säger förbundsordföranden Gabriele Gravina.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons