Annons

Burväktaren och sheriffen rymmer

Den ende skadefria burväktaren. Och mittfältets sheriff. Nu rymmer spelarna från Öster.
Sport • Publicerad 5 december 2013
Johan Persson.
Johan Persson.Foto: 
Joakim Wulff.
Joakim Wulff.Foto: 

Hans inhopp i hemmamötet med Mjällby och den efterföljande sviten på sex raka matcher utan förlust tände hoppet hos Östersupportrarna. Joakim Wulffs lyckade comeback efter nästan två års rehabilitering innebar också att han erbjöds ett nytt kontrakt av Österledningen. Men det har han nu tackat nej till. I stället har han skrivit på ett tvåårskontrakt med seriekollegan Varberg.

– Öster ville bara erbjuda mig ett år och jag vill helst spela längre, säger målvakten.

Annons

Redan i somras inleddes diskussionerna om en kontraktsförlängning för den 34-årige målvakten. Då initierade Joakim Wulff själv diskussionerna.

– De hade chansen att förlänga i somras. Jag frågade Öster när vi blev uppsagda från huset vi hade i Växjö. När de inte ville förlänga valde jag att flytta till Laholm. På den vägen är det, säger Joakim Wulff.

Enligt Peter Kuno Johansson , sportchef i Öster, ville klubben vänta in en förlängning på grund av Joakim Wulffs skadehistorik. En stressfraktur höll målvakten vid sidan av truppen under hela den lyckade säsongen i superettan 2012.

Han rehabtränade även under våren i allsvenskan, men hann precis bli spelklar igen innan Alexander Nadj slet av det främre korsbandet. Joakim Wulff gjorde en lyckad comeback som inledde med sex raka matcher utan förlust, men som ändå slutade med degradering från allsvenskan.

– Det var oerhört skönt att komma tillbaka och visa att man duger fortfarande. Det var tunga år med skadorna. I februari trodde jag knappt att jag skulle kunna spela fotboll mer, säger Joakim Wulff.

Eftersom Alexander Nadj förmodligen inte kan spela fotboll igen förrän under hösten måste Öster nu förstärka med två nya målvakter till nästa säsong. En av dem kan vara Robertino Kljajic som spelat i klubben under 2013 och som oftast funnits med på bänken när de övriga målvakterna varit skadade.

– Han skulle kunna vara det. Han har varit bra i U21, säger Peter Kuno Johansson.

Två tidigare Östermålvakter finns på marknaden. Är Robin Malmkvist eller Rasmus Rydén intressanta namn för er?

– Nej, för närvarande är de inte det.

Det är inte bara burväktaren som lämnar Öster. Klubben är också på väg att bli av med sin sheriff. Johan Persson letar efter en ny klubb och enligt uppgifter till Expressen besökte han Hammarby under onsdagen.

Annons

– Jag vill testa något annat. Jag har fått tillåtelse att hälsa på andra. Jag känner att jag vill ha ett miljöombyte. Det är främst det, säger Johan Persson.

– Han har fått rätt att prata med någon annan klubb. Vi har en del centrala mittfältare och ekonomin kanske inte tillåter oss att ha allihopa. Det är en ekonomisk fråga helt och hållet, säger Peter Kuno Johansson.

Johan Persson kom till Öster för två och ett halvt år sedan. Säsongerna i superettan blev oerhört lyckade och det tog nästan ett år innan Öster förlorade med sheriffen på mittfältet.

– 2012 i superettan var kanske min bästa säsong i karriären. Det är klart att det kändes bra. Sen blev det inte riktigt lyckat i år. Det var många bitar som inte föll på plats.

Det var Roar Hansen som värvade dig till Öster. Det har varit en annan ledarstab i år. Hur har det varit?

– Det vill jag inte kommentera. Det som har varit har varit. Det är inget jag vill lägga någon vikt vid nu.

Är en fortsättning i Öster helt utesluten?

– Jag har gjort klart tydligt att jag vill ha en förändring och att jag vill byta klubb, säger Johan Persson.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons