Busbra Bofors slog Växjö

KARLSKROGA (SMP) 1-5 i baken, Växjö Lakers största förlust på över två månader i hockeyallsvenskan. Men laget knäcktes inte av Bofors tuffa
spelstil, utan av lokatternas skicklighet med skridskor och klubba.
- Bofors var bättre än vi i stora delar av matchen, medgav Växjötränaren Joakim Fagervall.
Sport • Publicerad 5 januari 2006
Lakers på fall. Växjös Johan Andersson och Andreas Custemo försöker täcka framför målvakt Pär Åkerström. Foto: Mats Endermark.Foto:

Bofors Bobcats har gjort sig mest känt för sin ojusta spelstil. Det är välförtjänt. Inför gårdagens omgång var laget seriens mest utvisade. Där finns många spelare som är pigga på att gruffa i täta situationer, även efter avblåsningar.

Spelskickliga busar

Men kanongänget är också ett spelskickligt hockeylag, inte minst busar som Kristoffer Näslund och Nicholas Angell. När Bofors fick upp farten på skridskor och puck hade Växjö många gånger svårt att hänga med, särskilt i den första perioden. Jens Olsson satte 1-0 på en kontring sedan André Persson hade drällt med pucken i offensiv zon.

Växjöspelarna blev stillastående i egen zon. Det hände bland annat efter 16.49 då Martin Thelander sköt 2-0 från backposition.

- Vi bjöd inte upp riktigt. Vi fick inte igång oss själva i den första perioden, tyckte Fagervall.

Lakerspress efter paus

Efter paus blev det bättre. Jonathan Persson bytte av en skadad André Persson i Hirvonenkedjan. Växjö fick oftare press på Bofors och efter knappt halva perioden kunde Christian Jacobsson reducera efter fint samspel med Johan Ejdepalm.

Men Lakers hade bara häng i några minuter, sedan satte Björn Eriksson ganska enkelt 3-1 på en backhand förbi Pär Åkerström.

- Vi gör ett riktigt bra försök i andra perioden att få igång skridskoåkningen, men vi lyckas inte riktigt. Vi har inte marginalerna med oss, tyckte Fagervall.

Christian Jacobsson var ytterst nära ett andra mål, men Henrik Tojkander i Boforskassen gjorde en svettig dubbelräddning.

Utvisningar ställde till det

Växjös möjligheter att jaga ikapp i den tredje perioden kom av sig på grund av tre raka utvisningar i inledningen.

- Man får utvisningar emot sig om man inte åker lika mycket skridskor, sa Fagervall samtidigt som han tyckte att domare Niklas Persson dömde Lakers väl hårt.

Niklas Zetterström punkterade matchen när han efter 9.37 gjorde 4-1. Pucken gick retfullt mellan benen på Pär Åkerström.

Fram till 12.20 hade Växjö stått emot i numerära underlägen, då gjorde matchens bäste spelare, Nicholas Angell, 5?1 när Peter Messsa satt utvisad.

Missade att haka på

Genom förlusten i sexpoängsmatchen missade Växjö Lakers chansen att krympa marginalerna ytterligare till hockeyallsvenskans övre streck.

- Vi måste gå vidare och fokusera på Nyköping, sa Joakim Fagervall.