Annons

Caroline tog en trippel i Teleborgshallen

Ljungby BTK:s Caroline Olsson kommer sent att glömma Värendsspelen i bordtennis.
Caroline tog en trippel.
Hon vann klasserna för flickor 14, flickor 15 och damernas klass 3.
Sport • Publicerad 9 januari 2006
Lovande tjejer. Lisa Rydén, Dänningelanda, och Caroline Olsson, Ljungby BTK, vann många matcher i Värendsspelen. Caroline vann hela tre klasser.Foto: FILIP SJÖFORS
Lovande tjejer. Lisa Rydén, Dänningelanda, och Caroline Olsson, Ljungby BTK, vann många matcher i Värendsspelen. Caroline vann hela tre klasser.Foto: FILIP SJÖFORSFoto: 

- Spelet fungerade bra i alla tre klasserna, men 14 års-klassen var tuffast, säger Caroline Olsson.

Hon är just nu sjua i Sverige bland 14-åringarna.

Annons

- Men med segrarna i Värendsspelen tar jag mig uppåt på Sverigerankingen, i bästa fall till en fjärde plats, säger Caroline, som växlar med att träna hemma i Ljungby och med Dänningelandas damlag i Växjö.

Sverigesjua är även Linnea Holm, Tyresö, i flickor 11. Men den skalpen tog Dänningelandas Lisa Rydén med 3-2 i set. Lisa som sedan avancerade ända fram till finalen mot Jennifer Jonsson, Sverigetvåan från Lekstorp.

- Värendsspelen var bland mina bästa tävlingar, säger Lisa Rydén.

Tvåa blev även välkända namn som Filippa Rohdin, Dänningelanda, och Lukas Rydén, Växjösonen i Falkenberg, i 20-årsklasserna.

- Jag hade inte räknat med andraplatsen. Extra skönt var det att slå Malin Håkansson, som jag förlorade mot med 11-9 i skiljeset i 17-årsklassen i fredags, säger Filippa.

Starkt att slå Lyckeby-Malin och Frejs Linda Johnsson i skiljeset, men Malin Kindgren, Långshyttan, blev för svår i finalen.

Lukas Rydén blev tvåa efter Askims Hou Yu Huang. Den senare slog en pånyttfödd Andreas Thuresson, Växjö Pingis, i kvarten.

- Jag är nöjd med andraplatsen, men inte med spelet. Jag kom direkt från ett läger i Köping och det märktes, säger Lukas Rydén.

Bra Frejplaceringar noterar vi för Joakim Bachstätter, trea i klass 2, 15-årige Johannes Källberg, vinnare i klass 3, och Linda Johnsson, trea i klass 2. Böksholm lät tala om sig i klass 3 genom tvåan Johanna Haraldsson och trean Carina Johansson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons