Annons

Centimeter från seger

Öster spelade 0–0 mot svenska mästarna Helsingborg i lördags.
Träningsmatchen i tipshallen var dock ingen tillknäppt historia utan Öster stod upp bra och borde kanske till och med ha vunnit matchen.
Sport • Publicerad 4 mars 2012
Österforwarden Matteo Blomqvist-Zampi var nära att spräcka nollan för Öster i träningsmatchen mot Helsingborg, men skottet tippades i ribban.
Österforwarden Matteo Blomqvist-Zampi var nära att spräcka nollan för Öster i träningsmatchen mot Helsingborg, men skottet tippades i ribban.Foto: Filip Sjöfors

– Det var en ganska jämn historia och 0–0 kunde lika gärna ha blivit 3–3, men på något sätt känns det som att vi också kunde ha vunnit, säger Östers tränare Roar Hansen.

Östertränaren syftar på att Öster hade några klarare målchanser än Helsingborg. Bland annat missade Freddy Söderberg två frilägen och åtta minuter från slutet sköt Matteo Blomqvist-Zampi ett skott som HIF-målvakten Pär Hansson tippade i ribban.

Annons

Helsingborg kom till spel utan ett par tunga pjäser, men laget som ställdes på tipshallens matta var meriterat. Mästarna saknade möjligen vissa linjer i sitt spel, men skapade också ett par präktiga lägen, främst genom den norske forwarden Thomas Sörum som var ett ständigt orosmoment för Österförsvaret.

Öster stod upp bra och höll i bollen bra långa stunder. Framförallt högerkanten med Stefan Karlsson på backen och Alexander Henningsson på mitten kom igenom flera gånger och täppte till bakåt.

– Vi ville fortsätta jobba med vårt djupledsspel och att det ska bli lite skarpare än i fjol, säger Hansen.

Förre Österspelaren Emil Krafth var tillbaka i Växjö igen sedan flytten till Helsingborg.

– Det är alltid kul att träffa de gamla polarna. Vi kanske inte gör vår bästa match, men jag måste säga att Öster ser jäkligt starka ut, säger Krafth som byttes in med en halvtimme kvar och tog plats som högerback.

I fjol konkurrerade Emil Krafth ut Stefan Karlsson på högerbacken, men visar Karlsson samma klass som han visade mot Helsingborg när superettan drar i gång lär ingen sakna Krafth.

– Stefan är skitbra, orkar springa hur mycket som helst och har ett bra passningsspel, säger Emil Krafth om sin gamle lagkamrat.

Att döma av matchen mot Helsingborg ser Öster riktigt spännande ut och konkurrensen lär bli ännu tuffare när Andreas Birgersson, Kevin Amuneke och Johan Persson är redo för spel igen.

Persson har fått en bristning i vaden och blir borta tio dagar. Birgersson har haft fotproblem men är redan i gång med träningen igen.

Värre är det med målvakten Joakim Wulff som stapplade runt på kryckor i tipshallen med sin stressfraktur. I hans frånvaro testade Öster två nya målvakter – Ludwig Bergström och Chris Blais som stod varsin halvlek.

Annons

De båda målvakterna uppträdde stabilt och stod för ett par bra ingripande var, även om de inte sattes på några jätteprov.

– De gjorde väldigt bra intryck båda två. Det är inte lätt att ställa sig bakom ett helt nytt lag. Sedan fick de göra nån kvalificerad räddning var också, säger Roar Hansen.

I dag avgörs det om det blir någon av Bergström, Blais eller tidigare provtränande Alexander Nadj som kommer att vikariera för Joakim Wulff och konkurrera med i första hand Darmin Sobo.

– Allt är inte klart och påskrivet än, men i morgon (i dag) ska det vara klart, säger sportchefen Peter Kuno Johansson.

Kontraktet med den nye målvakten kommer att sträcka sig till den 30 juni när transferfönstret öppnar, med möjlighet till förlängning.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons