Annons

TV4-chefen: "CL högst på vår önskelista"

Champions League-fotbollen får ett nytt hem i svensk tv.
Efter nästan 30 år hos Viasat och Viaplay tar TV4 och C More över från och med hösten 2021.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2020
Liverpool vann Champions League i våras. Från och med hösten 2021 visas matcherna i TV4 och C More. Arkivbild. Liverpool vann Champions League i våras. Från och med hösten 2021 visas matcherna i TV4 och C More. Arkivbild.
Liverpool vann Champions League i våras. Från och med hösten 2021 visas matcherna i TV4 och C More. Arkivbild. Liverpool vann Champions League i våras. Från och med hösten 2021 visas matcherna i TV4 och C More. Arkivbild.Foto: Francisco Seco

Herrarnas Champions League i fotboll har ända sedan starten 1992 visats hos nuvarande Nent, men bolaget med varumärkena TV3, Viaplay och Viasat Sport meddelade nyligen att man tappat rättigheterna.

Nu står det klart att TV4 och C More tar över från och med hösten 2021. Exakt hur och i vilka kanaler sändningarna kommer gå, vilka paket som kommer att erbjudas eller vad det kommer att kosta vill TV4 inte gå ut med.

Får återkomma

Annons

– I dag fokuserar vi på att glädjas över detta och är väldigt stolta över att ha landat den här rättigheten, säger Casten Almqvist till TT.

– Däremot får vi återkomma när det gäller frågan om hur det här kommer att spela ut för vår publik. Det arbetet börjar nu.

Rättigheterna sträcker sig mellan 2021 och 2024.

"Saknar allsvenskan"

Därmed är rättigheterna för de tre stora manliga fotbollsligorna utspridda på lika många tv-bolag. Nent/Viaplay behåller Premier League, TV4/C More har Champions League efter att ha tappat allsvenskan till Discovery/D Play.

Direktsänd sport har blivit en allt viktigare produkt för tv-bolagen efter den hårdnande konkurrensen om tittarna från strömningstjänster som Netflix och HBO Nodic. För TV4 Media var det viktigt att få rättigheterna till Champions League efter tappet av allsvenskan, säger Casten Almqvist.

– Ja, vi saknar allsvenskan. Det var ett beslut fattat med öppna ögon. Det blev alldeles för dyrt, så vi tackade nej till den rättigheten.

– Sedan dess har vi letat efter ytterligare en stor rättighet till vår portfölj och Champions League har varit högst upp på vår önskelista under en väldigt lång tid.

Fakta: Här sänds fotbollen

Nent/Viasat/Viaplay: Champions League (till och med 2020/21), Premier League, Bundesliga, franska Ligue 1 och damligan, engelska Championship och Super League, norska ligan och danska ligan.

TV4/C More: VM och EM, herrar (delas med SVT), landskamper, herrar och damer (damlandskamper delas med SVT), inklusive VM- respektive EM-kval, Svenska cupen, Champions League (från 2021/22), La Liga, Serie A, MLS.

Discovery/D Play: Allsvenskan, superettan, Europa League, OS.

SVT: VM och EM, herrar (delas med TV4), Landskamper, damer (delas med TV4).

Aftonbladet: Damallsvenskan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons