Annons

Sparkad 2021 – Lampard tillbaka i Chelsea

Frank Lampard, 44, gör comeback i Chelsea.
Legendaren tar över som tränare säsongen ut.
– Det är skönt att vara tillbaka, säger Lampard.
Fotboll • Publicerad 6 april 2023
Frank Lampard ny tränare i Chelsea. Arkivbild.
Frank Lampard ny tränare i Chelsea. Arkivbild.Foto: Steve Luciano AP/TT.

– För mig var det ett ganska enkelt beslut att fatta. Det här är min klubb och jag har mycket känslor för den, säger Lampard i samband med sin första presskonferens som Chelsea-tränare.

Det har stormat ordentligt i Chelsea den här säsongen. I september 2022 fick Thomas Tuchel sparken och in kom Graham Potter från Brighton. Potter, tidigare tränare i Östersund, fick inte alls till det och efter en period av dåliga resultat fick engelsmannen sparken förra helgen.

Sparkades 2021

Annons

Den här veckan har Londonklubben kopplats ihop med en mängd olika tränare. Julian Nagelsmann, Luis Enrique och Mauricio Pochettino har alla målats upp som potentiella kandidater.

Men ingen av dem kommer att träna laget – i alla fall inte nu.

Chelsea meddelar att klubbikonen Frank Lampard gör en sensationell comeback och kommer att leda laget säsongen ut. Vad som händer därefter är oklart. Lampard tränade Chelsea fram till januari 2021 då han fick sparken och ersattes av Thomas Tuchel – som gick hela vägen och vann Champions League det året.

Processen fortsätter

Frank Lampards senaste tränarjobb var i Everton. Han fick sparken i januari i år och har sedan dess varit arbetslös.

Hans första test kommer på lördag då Wolverhampton väntar i ligan. Därefter ställs man mot Real Madrid i Champions League-kvartsfinalen.

– Det är en stor chans, men jag är inte naiv. Real är en av världens största klubbar så det kommer att bli tufft, säger forne mittfältaren.

"Med glädje kan vi välkomna Frank tillbaka till Stamford Bridge. Frank är en "Premier League-hall-of-famer" och en legendar i den här klubben. Vi kommer samtidigt att fortsätta processen med att hitta en ny tränare på permanent basis men vi vill ge klubben och våra fans en tydlig och stabil plan för resten av säsongen. Frank har den karaktären och kvalitén vi söker", skriver ägarna Todd Boehly och Behdad Eghbali i ett gemensamt uttalande.

Chelsea parkerar på en elfteplats i Premier League och har 14 poäng upp till fjärdeplatsen som ger Champions League-spel kommande säsong.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons