Annons

Christian pappa till två mål

Ett mål för gossen.
Ett mål för flickan.
- Så kan man uttrycka det, log Christian Jacobsson efter segern mot Oskarshamn.
Efter de två dragskotten drog han iväg till Växjö lasarett - skyttekungens nuvarande bostad.
Sport • Publicerad 26 januari 2006
Nyblivne tvillingpappan Christian Jacobsson gör sitt andra mål för dagen, framspelad av Torsten Yngveson. Foto: FILIP SJÖFORS
Nyblivne tvillingpappan Christian Jacobsson gör sitt andra mål för dagen, framspelad av Torsten Yngveson. Foto: FILIP SJÖFORSFoto: 

Förra onsdagen nedkom sambon Therese med tvillingar. En pojke och en flicka blev det. Några namn har de ännu inte fått. De båda nyblivna föräldrarna filar just nu på dopnamnen.

- Efter omständigheterna har det gått bra. Barnen föddes för tidigt och det har varit kuvöser, slangar, kontroller och sånt. Men nu ser allt bra ut, berättar Jacobsson.

Annons

Christian har sedan förra tisdagen bott på Växjö lasarett. Onsdagsmatchen borta mot Västerås stod han förstås över. Annars har han bara lämnat sina tre kära när han tränat med laget i ishallen.

- Livet förändras radikalt, det kan man lugnt påstå, säger han.

Med tanke på att Christians tankar för tillfället innehåller långt ifrån bara hockey är det fantastiskt hur han kan spela som han gör. Växjö Lakers främste målskytt genom tiderna ökade i går sin skörd ytterligare. Två Torsten Yngveson-passningar gav två Christian Jacobsson-mål.

- Det var ingen vidare match från min sida. Jag stod på rätt plats vid två tillfällen, kommenterade Christian på sedvanligt blygsamt manér.

Han har gjort 19 mål den här säsongen.

Han har kanske aldrig varit bättre.

Han står förstås överst på Lakers önskelista över spelare klubben vill behålla över nästa säsong.

Att det skulle vara slutspelat efter den här säsongen känns troligt. Men 31-åringen med det förödande och effektiva dragskottet har inte tagit något beslut om att avsluta hockeykarriären.

- Ett nytt liv börjar, som sagt. Jag ska slutföra den här säsongen och se hur det fungerar. Sedan får vi se. Jag tar alltid en säsong i taget.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons