Annons

City firade trippeln i ösregn i Manchester

Efter en makalös säsong med trippel i titlar åkte bragdlaget City genom Manchester i två öppna bussar och firade med tusentals hemmafans i ösregn.
– Det är klart det ska regna, det här är Manchester, sade Citytränaren Pep Guardiola.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2023
Manchester Citys tränare Pep Guardiola i den öppna buss som körde laget genom staden där hemmafansen samlats för att fira sitt lag efter trippeln.
Manchester Citys tränare Pep Guardiola i den öppna buss som körde laget genom staden där hemmafansen samlats för att fira sitt lag efter trippeln.Foto: David Davies/AP/TT
Manchester City fans firar sitt lag på hemmaplan.
Manchester City fans firar sitt lag på hemmaplan.Foto: Tim Goode/AP/TT
Manchester Citys Erling Haaland, utan tröja, firar med lagkamraterna i Manchester City på måndagen.
Manchester Citys Erling Haaland, utan tröja, firar med lagkamraterna i Manchester City på måndagen.Foto: Jon Super/AP/TT

Segerfirandet försenades först av ett åskoväder men när det väl dragit förbi rullade de öppna bussarna ut med laget i ösregnet på Manchesters gator.

City fullbordade sin trippel när de besegrade Inter i Champions League-finalen i Istanbul i lördags. Dessförinnan hade laget tagit Premier League-titeln och sin andra FA Cup-titeln.

Annons

Klubben blev därmed första engelska lag att fullborda en trippel sedan stadsrivalen och ärkefienden Manchester United stod för en liknande prestation säsongen 1998-99.

Laget har firat sin säsong ända sedan de kom tillbaka hem från Istanbul på söndagen.

– De senaste 24 timmarna har varit mitt bästa dygn. Ärligt talat så tror jag inte att jag sovit något alls, sade Citys Jack Grealish.

Enligt BBC var Manchesters succéanfallare Erling Haaland, som satte nytt målrekord för Premier League under en och samma säsong, en av flera spelare som efter att ha blivit dyngsur i regnet tog av sig och fortsatte firandet med bar överkropp.

22-årige Haaland var sedan den som anförde de dansande spelarna när de gick upp på en scen där de mottog fansens hyllningar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons