Annons

Coco Gauff förlorade även i dubbel

Först förlorade stjärnskottet Coco Gauff singelfinalen mot världsettan Iga Swiatek. Sedan förlorade hon även dubbelfinalen på Roland Garros tillsammans med amerikanskan Jessica Pegula.
Tennis • Publicerad 5 juni 2022
Coco Gauff (till vänster) förlorade både singel- och dubbelfinalen i Franska mästerskapen.
Coco Gauff (till vänster) förlorade både singel- och dubbelfinalen i Franska mästerskapen.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

Den 18-åriga amerikanskan har inte haft sina roligaste dagar. Hon tog tennisvärlden och Franska mästerskapen med storm men hon lämnar trots allt med hängande huvud – hon förlorade nämligen båda finalerna.

De franska hemmahoppen i dubbelfinalen, Caroline Garcia och Kristina Mladenovic, visade sig vara numret för stort trots bästa möjliga start. Amerikanskorna vann första set med 6–2 innan Garcia och Mladenovic vaknade till och avgjorde matchen med två raka set, 6–3, 6–2.

Annons

– Stort grattis till er (Garcia och Mladenovic), det var inte lätt att möta er. Hoppas vi ses redan i Wimbledonfinalen.

– Jag vill även tacka publiken, trots att ni inte hejade på oss så var det den roligaste atmosfären jag någonsin spelat i.Alla trummor gjorde att det kändes som en amerikansk fotbollsmatch, säger Coco Gauff efter matchen.

Coco Gauff överraskade och tog sig hela vägen till singelfinalen i Franska mästerskapen. Mot superstjärnan Iga Swiatek hade hon dock inte en chans utan förlorade i två raka set.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons