Annons

Coco Gauff vidare till kvarten

Amerikanska Coco Gauff är för första gången i en kvartsfinal i US Open.
Tennis • Publicerad 5 september 2022
Coco Gauff ska spela kvartsfinal.
Coco Gauff ska spela kvartsfinal.Foto: Julia Nikhinson/AP/TT

I den dramatiska åttondelen besegrade Coco Gauff 33-åriga kinesiskan Zhang Shuai med 7–5, 7–5.

Vem publiken på centercourten hejade på rådde det inga större tvivel om.

Annons

– (Arthur) Ashe Stadium ropade mitt namn, jag försökte att inte le, säger Gauff, som verkar ha fått ta över New York-publikens gunst efter Serena Williams uttåg.

Möter Garcia

Tolfteseedade Gauff hävdade att hon inte kunde höra sig själv skrika för publikens vrål – och hennes pappa hävdade att han var tvungen att ta en huvudvärkstablett till följd av ljudnivån.

– Jag fick nypa mig i armen, liksom: "jösses, är alla de här personerna här för min dotter", sade han till AP.

18-åringen från Atlanta kommer i sin första US Open-kvartsfinal att ta sig an franska Caroline Garcia i kvarten.

17-seedade Garcia besegrade amerikanskan Alison Riske-Amritraj utan större bekymmer med 6–4, 6–1.

Tomljanovic avancerar

Vidare är också australiskan Alja Tomljanovic, som i sin andra raka grand slam tar sig till kvartsfinal. Efter att ha satt stopp för Serena Williams stod Ljudmila Samsonova för motståndet i åttondelen. Ryskan stod emot bra i första setet, som krävde ett nästan 20 minuter långt tiebreak innan Tomljanovic kunde gå till setledning. Då hade Tomljanovic räddat sju setbollar.

– Jag visste inte att det pågick i 20 minuter. Hade jag vetat det hade jag antagligen haft lite panik, säger hon enligt AFP.

Det nästan en och en halv timme långa inledande setet verkar ha dränerat Samsonova på energi, och i andra set dominerade australiskan och vann med 6–1.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons