Colorado till final efter dramatisk semi

Colorado är vidare till final i Stanley Cup-slutspelet, efter att ha besegrat Edmonton med 6–5 i den fjärde semifinalen. Gabriel Landeskog stod för ett mål och två assist.
Ishockey • Publicerad 7 juni 2022
Colorados Gabriel Landeskog, Artturi Lehkonen, Kurtis MacDermid och Nathan MacKinnon firar ett mål i tredje perioden.Foto: Jason Franson/AP/TT

Colorado spelar om Stanley Cup-pokalen, efter att inte ha släppt i från sig någon förlust mot semifinalmotståndaren Edmonton. 4–0 låter som en promenadseger, men Edmonton har inte varit något lätt motståndare, vilket fjärde och sista semifinalmötet vittnade om.

"Skön känsla"

Matchen bjöd på flera vändningar, där lagen turades om att ha ledningen.

– Vi vet att vi har jobb kvar att utföra, men gruppen har visat motståndskraft i den där tredje perioden. Vi pratade om det efter den andra, att vi ännu inte spelat vårt bästa. Vi ville ge det en riktig chans, slänga ihop några bra byten och få jobbet gjort – vilket så klart är en skön känsla, säger Landeskog vid presskonferensen.

Tredje perioden bjöd både på hopp och förtvivlan för båda sidor, då Edmonton gick in med en 3–1-ledning, som efter fyra minuter förändrats till en 4–2-ledning. Därefter kom tre raka från Colorado. Gabriel Landeskog inledde vändningen, Nathan MacKinnon kvitterade och Mikko Rantanen gav sedan laget ledningen.

Men Edmonton lyckades kvittera via Zack Kassian, och 5–5 stod sig perioden ut.

Lehkonen avgjorde

Förlängningsperioden varade dock bara drygt en minut innan Artturi Lehkonen avgjorde för Colorado. Segern innebär att Denverlaget är mästare i den västra konferensen, och att man är vidare till final efter fyra raka segrar.

– Den landade rakt på bladet, jag hade i princip öppet mål framför mig, så det var bara att peta in den, säger målskytten i en intervju på isen.

I finalen väntar antingen regerande mästarna de senaste två säsongerna, Victor Hedmans Tampa Bay, eller Mika Zibanejads New York Rangers.