Annons

Coronafall i landslaget inför handbolls-EM

Handboll • Publicerad 2 januari 2022
Handbollslandslagets Karl Wallinius, till höger, har testat positivt. Arkivbild.
Handbollslandslagets Karl Wallinius, till höger, har testat positivt. Arkivbild.Foto: Annika Byrde

När handbollslandslaget på söndagen samlades i Alingsås för att inleda förberedelserna inför EM saknades tre spelare.

Karl Wallinius har tidigare i veckan testat positivt för covid-19 och kan ansluta till truppen tidigast på onsdag. Lucas Pellas har inte själv testat positivt, men det har en person i hans närhet och vänstersexan kommer därför som tidigast i slutet av veckan.

Annons

Dessutom blev Lukas Sandell pappa på nyårsaftonen, fem veckor tidigare än planerat. Familjen är kvar på sjukhus, men allt har gått bra utifrån omständigheterna och även Sandell hoppas kunna ansluta till Sveriges trupp senare i veckan.

Det är ännu inte beslutat om någon eller några ersättare kallas in. Det uppger handbollslandslaget, som inför succé-VM i fjol (silver) fick stora delar av uppladdningen förstörd av covidsmitta i truppen.

Sverige planerar att vässa EM-formen mot Nederländerna i Alingsås på torsdag och lördag. Den 13 januari väntar Bosnien och Hercegovina i EM-premiären i Bratislava.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons