Annons

Norge får böter efter inställda matchen

Norges träningsmatch mot Israel på Ullevål ställs in. Ett coronafall bland de israeliska spelarna stoppar matchen. Enligt uppgifter i israelisk press kommer Norge behöva böta för den inställa matchen.
Fotboll • Publicerad 11 november 2020
Det blir ingen landskamp för förbundskapten Lars Lagerbäck och hans Norge. Matchen ställs in efter att en israelisk spelare testats positivt för covid-19.
Det blir ingen landskamp för förbundskapten Lars Lagerbäck och hans Norge. Matchen ställs in efter att en israelisk spelare testats positivt för covid-19.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Kvällens fotbollslandskamp mellan Lars Lagerbäcks Norge och Israel i Oslo ställs in sedan en israelisk spelare har testats positivt för covid-19.

Nu kommer uppgifter om att det norska fotbollsförbundet kommer att behöva böta minst 500 000 norska kronor till det israeliska fotbollsförbundet för att ha ställt in mötet.

Annons

Uppgifter i israeliska medier gör gällande att det kommer att komma en stämningsansökan in till Uefa från Israels sida.

– Det råder ingen tvekan om att ärendet ligger hos norska myndigheter, och inte hos det norska fotbollsförbundet. Men det israeliska förbundet planerar att stämma det norska förbundet för kostnaderna av resan. Ett belopp på nästan 80 000 euro, säger Israels kommunikationschef Shlomi Barzel till Dagbladet.

Efter informationen om att en israeliska spelare hade testat positivt gjorde Bjørn Guldvog, chef för Helsedirektoratets som är Norges motsvarighet till Folkhälsomyndigheten, bedömningen att risken för smittspridning var för hög, och därför valde Norges fotbollsförbund att avlysa matchen.

"Det är naturligtvis tråkigt att ställa in en match bara timmar före avspark. Det understryker samtidigt allvaret i den situation vi står inför", säger Pål Bjerketvedt, generalsekreterare i Norges fotbollsförbund, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons