Costa Rica tog sista VM-platsen

Ett tidigt mål och en nyzeeländsk utvisning räckte för Costa Rica att knipa den sista VM-platsen.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2022
Costa Rica tog den sista VM-platsen.
Costa Rica tog den sista VM-platsen.Foto: Hussein Sayed/AP/TT

Matchen spelades likt gårdagens playoffmatch på VM-arenan Al Rayyan i Qatar. Då knep Australien en av de två sista VM-platserna efter straffdrama.

Den absolut sista platsen tog Costa Rica, efter ett tidigt ledningsmål av förre Arsenalspelaren Joel Campbell. Nya Zeelands anfallare Chris Wood, till vardags i Newcastle, hade ett mål bortdömt efter en VAR-granskning i minut 30.

I den 69:e minuten blev Kosta Barbarouses visad det röda kortet, men utvisningen till trots var Nya Zeeland hela tiden det spelförande laget.

Costa Rica vann matchen med 1–0 och har lottats att spela i tuffa grupp E i VM, tillsammans med Spanien, Tyskland och Japan.

Förre AIK-spelaren Celso Borges spelade 79 minuter.

Costa Rica chockade de flesta då de gick till kvartsfinal i VM 2014 i Brasilien, flera av de bärande spelarna då kommer att vara med även under VM i Qatar.