Annons

Cricketlegendaren Shane Warne död

Australien och hela cricketvärlden är i chock och sorg.
Shane Warne, en av sportens allra största profiler, har gått bort, 52 år gammal.
Cricket • Publicerad 4 mars 2022
Shane Warne i en match mot England 2007.
Shane Warne i en match mot England 2007.Foto: Gareth Copley/AP/TT

Med en utåtriktad stil såväl på som utanför planen blev Shane Warne under sin 15 år långa karriär enormt populär – inte minst som han dessutom var en av världens bästa spelare, och som kastare av skruvade bollar, så kallad spin bowler, rentav den bäste världen hittills skådat.

I en statistikgalen sport som cricket syns det fortfarande i diverse listor, bland mycket annat blev han förste kastare i världen att slå ut över 700 spelare under karriären, vilket än i dag bara två spelare gjort.

Annons

Och när cricketbibeln Wisden vid millennieskiftet röstade fram 1900-talets fem bästa spelare var Warne den då ende aktive som tog plats, en utnämning få protesterade mot. Inte ens en ettårig dopningsavstängning fick glansen att falna.

Efter karriären fortsatte Warne att hålla sig i rampljuset genom omskrivna förhållanden – mest känd är förlovningen med skådespelerskan Elizabeth Hurley – flitigt twittrande och som populär tv-kommentator.

Dödsbudet möttes av chock i det brittiska samväldet, och sociala medier fylldes av kommentarer från Kylie Minogue och Hugh Jackman i hemlandet via de flesta stora inom cricketen till Ed Sheeran, Gary Lineker och premiärminister Boris Johnson i Storbritannien.

"Helt chockad ... ett geni och en av de trevligaste människor jag har träffat", skriver Johnson på Twitter.

Shane Warne avled efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt på semester i Thailand.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons