Annons

Då beslutar Uefa om CL-finalen

På onsdag tar Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) beslut om var Champions League-finalen ska spelas. I Istanbul, som planerat, eller på engelska Wembley, uppger BBC.
Fotboll • Publicerad 10 maj 2021
Chelsea firar mål mot Real Madrid i semifinalen, som tog laget till final. På onsdag beslutas om finalen ska spelas i Istanbul eller i London. Arkivbild.
Chelsea firar mål mot Real Madrid i semifinalen, som tog laget till final. På onsdag beslutas om finalen ska spelas i Istanbul eller i London. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Uefa träffar det engelska fotbollsförbundet samt företrädare för den brittiska regeringen i dag.

Skälet till att den brittiska regeringen säger att man kan ta över värdskapet är att det är två engelska klubbar, Chelsea och Manchester City, som möts i finalen samt att Storbritannien infört reseförbud till Turkiet. Det skulle innebära att inga engelska supportrar tillåts resa till finalen, som planeras att spelas med 4 000 supportrar från vardera laget på plats i Istanbul.

Annons

Dessutom skulle kanske spelare som återvänder från Istanbul bli tvungna att sitta i hotellkarantän i tio dagar i Storbritannien, vilket skulle påverka deras medverkan i EM som startar den 11 juni.

För att matchen ska kunna flyttas måste den planerade matchen på Wembley, playoff-finalmatchen i Championship flyttas från den 29 maj. Enligt BBC kan ligaorganisationen tänka sig en flytt om Uefa ber om det.

En annan fråga att lösa är att tillåta inresa till Storbritannien för Champions League-finalen för Uefas folk och samarbetspartners utan att de behöver sitta i karantän.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons