Annons

Då sätter Thingnes Bø punkt för karriären

OS i Italien 2026 blir karriärens slutpunkt.
Det säger den norska skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bø till norska TV2.
Skidskytte • Publicerad 4 maj 2020
Johannes Thingnes Bø har bestämt att tacka för sig efter OS 2026. Arkivbild.
Johannes Thingnes Bø har bestämt att tacka för sig efter OS 2026. Arkivbild.Foto: Berit Roald/NTB Scanpix/TT

"Ett år i taget, vi får se hur det känns".

Ungefär så brukar det låta från idrottsstjärnor när frågan om att avsluta karriären kommer på tal.

Annons

Men den norska skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bø har redan bestämt sig. Om sex år – efter OS 2026 – är det färdigskjutet på vallen.

– Jag kör till 2026 sen är det slut. Jag tror att åren kommer att gå fort, för min motivation blir bara starkare och starkare, säger Bø till TV2.

Den norska skidskyttegiganten, som fyller 27 år om två veckor, har tagit hem den totala världscupen två år i rad – i år trots att han hade ett tävlingsuppehåll på grund av att han blev pappa i januari. På VM i Antholz i februari fick han med sig sex medaljer varav ett individuellt guld i masstarten. Han har även ett individuellt OS-guld i distans från 2018.

Ett karriärslut 2026 innebär att han inte följer legendaren Ole Einar Bjørndalen och fortsätter på elitnivå till dess att han är över 40 år.

– Jag tror att OS i Italien 2026 blir jättebra. Då är det punkt. Men det är inte aktuellt att sluta innan dess. Det blir en naturlig tidpunkt att lägga av, då blir jag 33 år, säger Bø.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons