Damkronorna storsegrade i OS-genrepet mot Tyskland

Ishockey • Publicerad 17 december 2021
Sofie Lundin blev målskytt mot Tyskland. Arkivbild.
Sofie Lundin blev målskytt mot Tyskland. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Damkronorna tog sig andra raka seger i den OS-förberedande trenationersturneringen i Basel, Schweiz under fredagskvällen. Svenskorna segrade med 4–1 mot Tyskland, efter att ha skapat sig en tremålsledning i andra perioden.

21-åriga Sofie Lundin inledde det svenska målskyttet i den första perioden, medan Linnea Hedin, Jessica Adolfsson och Hanna Olsson satte varsin puck i nät under den andra perioden.

Där fick även tyska Lilli Welcke, på egen hand, in ett tröstmål bakom Emma Söderberg i svenskmålet.

Den sista perioden blev mållös.

Damkronorna inledde turneringen i Basel med att under torsdagen vinna den första matchen mot Schweiz med 5–4, efter att Brynäsforwarden Emma Murén satte dit det matchavgörande målet med drygt en minut kvar.

Härnäst väntar ännu ett möte med Schweiz, klockan 15.00 på lördag.