Damkronorna vann i svängig match mot Schweiz

Ishockey • Publicerad 16 december 2021
Damkronorna vann mot Schweiz i Basel. Arkivbild.
Damkronorna vann mot Schweiz i Basel. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Målen rasslade in mellan Sverige och Schweiz i den OS-förberedande träningsturneringen i Basel. Till slut fick Damkronorna det sista ordet och vann med 5–4.

Hemmanationen straffade Sverige i powerplay tre gånger om och hade ledningen med 4–3 efter två perioder.

Men Damkronorna reste sig och lyckades vända tillställningen i slutperioden. Först kvitterade 20-åriga talangen Josefin Bouveng och sedan satte Brynäsforwarden Emma Murén dit det matchavgörande 5–4-målet med drygt en minut kvar.

Världsfemman Schweiz ska, precis som Sverige, delta i OS i Peking om mindre än två månader.

I morgon, fredag, ställs svenskorna mot Tyskland.