GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dan Magnusson: Dan Magnusson: Tio bra saker med Växjö DFF:s senaste seger

Ibland finns det inget att klaga på. Inte ens för oss som är satta att recensera och granska. Ett sådant (sällsynt) tillfälle upplevde jag under lördagen sedan Växjö DFF 6–1-besegrat Bergdalen.
Dan MagnussonSkicka e-post
Växjö • Publicerad 18 juni 2022
Dan Magnusson
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett av sex kramkalas i Växjö DFF på lördagseftermiddagen.
Ett av sex kramkalas i Växjö DFF på lördagseftermiddagen.Foto: Urban Nilsson

I brist på något att dissa fanns det desto mer att hissa. Här kommer hela hyllningslistan:

1) Resultatet

Växjö DFF har fortfarande sämre målskillnad än topprivalerna Uppsala och Norrköping, men 6–1-segern mot Bergdalen förbättrade Växjös läge. Faktum är att Växjö gjort 21 mål på sina fem senaste matcher.

2) Målen

Växjös sex fullträffar gjordes på flera olika sätt och av fyra olika målskyttar. Men matchens allra mest eleganta mål var gästernas enda. Duktiga, släpande anfallaren Izabella Bergström svarade för en läcker soloshow innan hon sköt in bollen i krysset.

3) Inställningen

Trots att Växjö hade besegrat Bergdalen med 7–1 under försäsongen var det fullt fokus från minut 1. Jag gillade också att Växjö inledde matchen med bara en sittande central mittfältare (Olivia Mattsson) och alltså hela fem offensivt inriktade spelare. Något man dock tvingades frångå sedan mittbacken Emma Pennsäter efter 27 minuter tvingades kliva av med huvudvärk.

4) Liret

Trots en del slarv i passningsspelet före paus trillade Växjö under större delen av matchen boll på ett både lekfullt och vägvinnande sätt. Inte minst Elin Nilsson.

5) Planen

Gräsmattan på Visma Arena fick en del kritik under våren – men nu var den suveränt fin efter att nyligen ha blivit vertikalskuren. "Bättre än någonsin tidigare" sa spelare och ledare i DFF som speciellt hyllade engelske gräsgurun Troy Mayos jobb med mattan.

6) Vädret

Strålande sol, 20 grader och en lagom svalkande vind. Bättre blir det inte.

7) Gästernas taktik

Trots att laget kämpar för nytt kontrakt, och att Växjö borta är en av säsongens svåraste uppgifter, var det inte tal om att parkera bussen. Gästerna från Borås försökte "spela fotboll" istället för att bara ligga på rätt sida och rensa. Med facit i hand var det kanske fel taktik, men för oss på läktarna bidrog till att matchen blev kul att titta på.

8) Publiksiffran

Trots att Växjö ställdes mot ett bottenlag löste 347 personer entré. Bara en Växjö DFF-match hittills denna säsong har lockat fler åskådare, och det var toppmötet mot Uppsala (398 personer).

9) "Dessi" Dupuy

Bulgarisk-amerikanskan har gjort fem mål på fyra starter – och dessutom alltid visat sig vara en laglojal glädjespridare.

10) Genusgemenskapen

Relationen mellan Östers IF och Växjö DFF har inte alltid varit den bästa men under måndagskvällen ska de två A-lagens spelare och ledare ha en gemensam grillkväll på Evedal med fotbollsbiljard och äventyrsgolf. Ett välkommet initiativ som DFF-tränaren Olof Unogård ligger bakom.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.