Annons

Daniel Steen: ”Amo har blivit mitt lag”

HIF Karlskronas bud lockade. Men Daniel Steens kärlek till Amo var större. – Amo kommer att bli slagkraftigt, hälsar han.
Alstermo • Publicerad 5 april 2020
Amos största profil Daniel Steen skrev på fredagen på ett nytt tvåårskontrakt med den allsvenska klubben i Alstermo.
Amos största profil Daniel Steen skrev på fredagen på ett nytt tvåårskontrakt med den allsvenska klubben i Alstermo.Foto: Daniel Bogefors

Mittnian Daniel Steen bekräftar att han var intresserad av budet som kom från seriekonkurrenten och hans moderklubb HIF Karlskrona.

Men på fredagen skrev han på för två nya säsonger med Amo som nu spänner musklerna som aldrig förr och storsatsar för att nå handbollsligan.

Annons

– Karlskrona kom med ett bra erbjudande, de har en ny fin arena och jag har en stor skara kompisar där som skulle tycka att det var roligt om jag kom tillbaka. Det lockade, men Amo har blivit mitt lag, säger Daniel Steen.

Förra säsongen gjorde han 108 mål på 24 matcher vilket imponerar då hans roll främst är speluppläggare och framspelare. Han var heller inte lagets straffläggare som tidigare.

– Det var väl på tiden att släppa fram någon annan att lägga straffarna. Jag gör en helt okej säsong och tog verkligen mitt ansvar i slutet av säsongen.

31 år och alltid hårt uppvaktad på planen. Håller kroppen?

– Det kanske låter kaxigt men fysiskt är det inga problem. Jag är lättränad men självklart måste jag underhålla min kropp ordentligt för att klara av den här nivån.

Amotränaren är efter en viss oro nöjd att kunna räkna in sin spelmotor i truppen.

– Steen är kulturbäraren på planen och det hade känts konstigt om han skulle lämnat nu när vi har något på gång. Våren var en av hans bästa perioder någonsin på planen. Kan han fortsätta så och ha en bra sommarträning har han flera säsonger till i kroppen, säger Andreas Stockenberg.

Daniel Steens dröm är nu att föra upp lilla Amo till landets högsta nivå.

– Amo kommer bli slagkraftigt nästa år. Självklart kommer ”Stocken” se till att det blir så. Han accepterar inget annat.

HIF Karlskrona presenterade i sin tur på fredagen mittnian Jesper Sivertsson från HK Varberg.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons