Annons

Dänningelanda BTK utslaget i kvartsfinalen

Säsongen är slut för Dänningelanda BTK:s damlag i bordtennis. Storfors var numret för stort i kvartsfinalen och följde upp onsdagens 5–1 i Växjö med att vinna returen hemma med 5–2.
STORFORS • Publicerad 29 april 2016

Efter onsdagens hemmaförlust med 1–5 hade Dänningelanda lämnat in en protest till förbundet mot att Storfors schweiziska spelare Rachel Moret inte skulle vara godkänd för spel. I god tid inför fredagens returmatch i Storfors avslogs dock den protesten.

Trots att Moret fått grönt ljus för spel valde Storfors att vila henne i returmatchen. Även rumänskan Cristiana Sava var utbytt och nya in i laget bredvid grekiskan Filareti Exarchou var fransyskan Audrey Mattenet och norskan Sonja Obradovic.

Annons

Dänningelanda mönstrade exakt samma lag som spelade i Teleborgshallen.

Sara Rask vann första matchen mot Exarchou med 3–1 i set. Sedan vann Storfors fyra raka matcher innan Anna Månsson trädde in i handlingen. Först gjorde hon som Rask och 3–1-besegrade Exarchou och utjämnade lagmatchen till 4–2.

Månsson var även på vippen att besegra Storfors meriterade fransyska Mattenet som tidigare hade 3–0-besegrat såväl Rask som Lisa Rydén. Månsson vann de två första seten, hade 8–6 i tredje, men Mattenet kom tillbaka och vände till vinst och därmed vann Storfors med 5–2. Månsson tog för övrigt även ett set i förlustmatchen mot Obradovic.

– Det har blivit bättre och bättre för oss mot Storfors under året. Först 0–6 sen 1–5 och nu 2–5. Som helhet har vi gjort det jättebra. Vi klarade målsättningen att ta en plats i Elitserie A och sen kom vi topp-sex och tog oss till slutspel, säger Dänningelandas coach Håkan Ivarsson.

Förutom Storfors är även Spårvägen klart för semifinal efter seger mot Juno. Klart för semi är även regerande mästarna Eslöv som slog ut Arvika med 2 x 5–2. Team Mälarenergi är också klart för semifinal efter seger mot Halmstad efter två knallhårda matcher.

Kristian FermSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons