Annons

Danny Tadaris lämnar Öster

Danny Tadaris erbjuds inte något nytt kontrakt av Öster.
– Jag svettades blod för Öster och kommer att göra det för en annan klubb nästa säsong.
Sport • Publicerad 8 december 2010
Foto: Lena Gunnarsson

Den 21-åringe mittfältaren, med Hovshaga som moderklubb, har tillhört Öster sedan 2002. Inför säsongen 2009 flyttades han upp i a-truppen och de två senaste säsongerna har han gjort en hel del matcher. Årets säsong i superettan fanns han med i startelvan vid tolv tillfällen. Hans hårda arbete på mittfältet har uppskattats av supportrarna, men i veckan fick han beskedet att klubben inte erbjuder honom ett nytt kontrakt.

– På ett sätt blev jag chockad, men på ett annat sätt kände jag det på mig, säger Danny Tadaris.

Annons

Hade du velat stanna?

– Ja, det är klart. Jag var med och tog upp Öster till superettan och jag var med att hålla dem kvar. Det hade jag gärna fortsatt med. När man läste i Smålandsposten att de ville satsa på sina egna spelare trodde man att man skulle få stanna, men sedan har vi många spelare med likadan spelstil.

Enligt sportchefen Peter Kuno Johansson är det sistnämnda anledningen till att Danny Tadaris inte erbjuds ett nytt kontrakt. Charles Anderson och David Vidarsson är också defensiva mittfältare.

– Vi har vissa positioner och roller vi har spelare på. Vi måste göra om lite för att få en ännu bättre slagkraft. Sedan har vi kontrakt på vissa spelare och jag vill fullfölja kontrakt. Har du en spelare med kontrakt som går ut kan du inte ta bort en med kontrakt, säger Peter Kuno Johansson.

Danny Tadaris är dock skeptisk till den förklaringen.

– Hade de velat ha mig kvar hade de haft det. Det handlar inte om mycket pengar.

Den defensiva mittfältaren kan nu leta efter en ny klubb. Danny Tadaris berättar att han för diskussioner med andra föreningar och han hoppas kunna stanna i superettan, men ännu är inget klart. Samtidigt fortsätter Peter Kuno Johansson arbetet med Öster inför nästa säsong. Klubben förhandlar med flera spelare, bland annat Mario Vasilj och Matteo Blomqvist-Zampi.

– Jag pratade med Mario i går. Jag tror att vi kan avsluta det mesta i helgen, med honom, Matteo och någon till. Plus något nyförvärv. Jag tycker att det känns bra.

Målvaktsfrågan är fortfarande öppen. Rasmus Rydén förhandlar, men samtal förs även med en ny målvakt.

– Man brukar ha tre målvakter. Det har de flesta andra trupperna.

I väntan på nyförvärv till planen har Öster däremot gjort ytterligare förstärkningar vid sidan. Tobias Nömgård, tidigare Karlsson, kommer att fysträna spelarna de kommande två åren.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons