Annons

David Gustafsson vill spela kvar i Taif: ”Jag stannar gärna här”

NHL har som målsättning att starta nästa säsong den 1 januari. Det betyder att spelare som David Gustafsson antagligen kan stanna och spela i Sverige längre än planerat.
– Jag hade gärna varit kvar i Tingsryd, säger han.
Ishockey • Publicerad 8 oktober 2020
David Gustafsson hoppas få spela kvar i Taif längre än planerat.
David Gustafsson hoppas få spela kvar i Taif längre än planerat.Foto: JONAS LJUNGDAHL

När NHL-spelarna började ansluta till Hockeyallsvenskan gjorde de så med den preliminära planen att återvända till Nordamerika i mitten av november. Detta för att inleda träningen inför den kommande NHL-säsongen.

Då var förhoppningen att den skulle kunna inledas den 1 december. Men natten till onsdag gick NHL ut med informationen att de hoppas starta en månad senare än så, den 1 januari.

Annons

Någon information om när träningslägren väntas starta kommer först vid ett senare tillfälle, men antagligen kommer även det datumet att skjutas upp. Det tror i alla fall David Gustafsson, nu spelande i Tingsryd, utlånad från Winnipeg Jets.

– Än så länge har jag inte hört några andra datum nämnas än den 15 november, men personligen tror jag inte att jag kommer åka tillbaka då. Det känns som att det kommer bli framflyttat, säger han.

– Det enda jag har fått höra från klubben är att hålla koll på vad NHL kommunicerar ut via medierna, jag har inte fått några annan kontakt med dem kring detta.

Hockeyallsvenskan gick i mitten av september ut med en rekommendation gällande korttidslån från NHL. Klubbarna ska gemensamt ha kommit överens om att de inte ska ta in fler än fyra sådana spelare per lag, plus att dessa spelare ska lämna senast den 15 november. Ett datum satt specifikt då detta sammanföll med den dåvarande tänkta starten på träningslägren i Nordamerika.

Om detta datum kommer att skjutas på, liksom gränsen på max fyra spelare justeras, är ännu oklart. Men David Gustafsson vet vad han vill se.

– Om de flyttar fram det datumet hade det varit bra om jag kunde vara kvar i Tingsryd. Jag trivs väldigt bra och tycker det är både utvecklande och roligt, så jag vill stanna, säger han.

”Om det finns möjlighet att stanna och det funkar för alla parter så hade jag gärna gjort det”
David Gustafsson

Har du pratat med Magnus Bogren om möjligheten att stanna längre?

– Det har jag faktiskt inte gjort, jag tänker att jag gör det först när jag får reda på vad som ska hända. Det är mycket spekulationer nu, men jag har så klart haft egna tankar kring vad jag vill göra. Men som sagt, jag väntar med det snacket till vi vet mer.

– Men om det finns möjlighet att stanna och det funkar för alla parter så hade jag gärna gjort det.

Med grundseriens två första matcher spelade och två segrar känner han sig nöjd med sin egen start av säsongen.

Annons

– Det är skönt att jag har fått det att funka. Jag kände mig lite nere på försäsongen då det inte gick så bra, men jag tror det var nyttigt för mig att det inte gick för bra direkt. Det gjorde att jag fick bygga upp mitt spel och när seriestarten väl kom var jag desto hungrigare.

Vad var det du upplevde inte funkade?

– Det var svårt för mig att komma hit och spela ett helt annat spel. Kanske hade jag också ett lite stort ego där jag ville göra mycket själv med pucken, så det har jag fått jobba bort.

– Men nu känns det bra, jag gillar min, ”Svesses” och Elvenes lina (Anton Svensson, Ludvig Elvenes) och Ludvig Claesson och Rasmus Bengtsson har också gjort det riktigt bra på blålinjen.

Vad känner du kring ditt spel nu?

– Jag tycker det är ok, men jag har mer att ge. Något jag försöker kolla mycket på och utveckla nu är att när jag väl har pucken, då ska den aldrig försvinna till en motståndare. Den ska vara kvar hos mig eller gå till en lagkamrat.

– För tillfället tappar jag den ibland och det vill jag inte ska hända. Det går aldrig att få bort helt, men så nära noll som möjligt är bra.

Här saknas innehåll

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons