Annons

Hon ratas i stafetten: "Inte lätt att välja"

Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg. De är åkarna som får chansen i skidskyttedamernas stafettlag.
Skidskytte • Publicerad 4 december 2020
Båda systrarna Öberg är med i stafettlaget. Arkivbild.
Båda systrarna Öberg är med i stafettlaget. Arkivbild.Foto: Antti Aimo-Koivisto/AP/TT

Skidskyttedamerna har varit glödheta i världscupens inledande tävlingar i finska Kontiolax. Flera pallplatser, och senast i veckan var båda systrarna Öberg på pallen i sprinten.

Nu har stafettlaget tagits ut, och det fanns många åkare att välja på. Linn Persson lämnas utanför när Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg får chansen.

Annons

– Det var inte lätt, man har ändå lite problem att välja, säger landslagstränaren Johannes Lukas till TT.

Ordningen är noga utvald.

– Johanna börjar och är bra på det liggande skyttet. Mona gillar att åka i klunga, så det passar bra med henne på andrasträckan där hon kan köra på, säger Lukas.

Avslutningen står Elvira och Hanna Öberg för.

– Elvira har åkt sensationellt bra i år. Sen känns det väldigt skönt att ha Hanna på sistasträckan. Hon avslutar alltid bra.

Även landslagstränaren är lite överraskad över hur bra resultat svenskorna har presterat i säsongsinledningen.

– Det är helt sjukt vad vi har varit bra. Men vi kan inte förvänta oss att utklassa alla nu, vi måste vara trygga med vårt eget.

Det största utmanarna på förhand skulle han säga är Norge och Frankrike, men höjer ett varningens finger för ett par andra nationer.

– Man vet aldrig med Tyskland, Ukraina eller Belarus i stafetter. Det är en annan typ av tävling där man måste göra så lite fel som möjligt, säger Johannes Lukas.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons