Annons
Tingsryds Rid- och Körklubb kom till Ridsportallsvenskans andra omgång i Ljungby. Sågs ta alla klubbens tre lag till omhoppning. Segrade genom kvartetten Jonna Hybelius, Hanna Engstrand, Matilda Kjellson och Linn Svensson. Uppvisning var ordet.
Sport • Publicerad 19 april 2004
Uppvisning. Linn Svensson och The Fancy Man såg till att fullborda Tingsryds uppvisning. Foto: FILIP SJÖFORS
Uppvisning. Linn Svensson och The Fancy Man såg till att fullborda Tingsryds uppvisning. Foto: FILIP SJÖFORSFoto: 

- Det har gått jättebra, med alla tre lagen till omhoppning. Det ser riktigt bra ut inför omgång 3 i Kalmar den 9 maj, vi har goda förhoppningar om att kvala in lag till finalen, sa Sofia Bengtsson, som trots starka individuella insatser tillhörde "fel" Tingsrydslag för dagen.

Hennes förstakombination landade till slut som sjua bland de nio lagen i omhoppningen.

Annons

Dold hemlighet

Att det överhuvudtaget skulle bli en sådan klang- och jubelföreställning för klubben från Hästriket var länge en väl dold hemlighet, inte minst med tanke på insatserna i förmiddagens individuella hoppning.

- För min del hade jag ett stopp i första omgången, sen flöt allt perfekt. Vi konstaterade att våra hästar var alltför tittiga, det ville titta på hindren istället för att hoppa över dem, förklarar Sofia Bengtsson.

Laghoppningens alltför lätta grundomgång, åtminstone enligt den församlade hästexpertisen på stallbacken, medförde att nio av de 14 lagen fick ladda om för omhoppning. Bland dem som missade syntes Växjö RK, Ljungbys båda lag samt Älmhult-Linnébygden, som inte ens lyckades komma till start i division 1 södras andra omgång. Istället utmanades klubbarna från Kalmar län av Tingsryd tre gånger om.

Leenden spreds

När Jennie Strömberg (lag 1) och Sandra Gustafsson (lag 3) kom ut med rivningar i inledningen av omhoppningen ställdes allt hopp till tjejerna i andrakombinationen, och när Matilda Kjellson med Mac Music gick i mål som tredje "nolla", spreds leenden i Tingsrydslägret.

- Hade som mål att gå felfritt, men det är lätt att en bom trillar. Det här hade vi aldrig vågat hoppas på, sa Matilda direkt efter målgången.

När Linn Svensson och The Fancy Man en stund senare gjorde fjärde "nollan" som tredje ekipage från slutet, då visste jublet och kramkalaset inga gränser i gänget med ljusblå Tingsrydsjackor.

- Avslutade med bra tid också. Denna hästen är underbart positiv och tänder till när man kommer upp på hästryggen, avslutade en jublande glad Linn sekunderna efter att hon fullbordat Tingsrydstriumfen.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons