Annons

Debutanten fick drömbesked – i en pushnotis

Gabriel Gudmundsson fick reda på att han var uttagen i landslaget via notiser på mobilen. Nu ska han försöka ta plats i Janne Anderssons nya lagbygge.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2022
Gabriel Gudmundsson när herrlandslaget i fotboll tränar på Friends Arena inför matcher i Nations League.Foto: Christine Olsson/TT

Janne Andersson bygger nytt i herrarnas fotbollslandslag. En av de nya ansiktena i Nations League-truppen är Gabriel Gudmundsson, till vardags i franska Lille.

Gudmundsson har varit en av dem som stått precis utanför landslaget ett tag, men när han väl blev uttagen fick han veta det samtidigt som alla andra, till och med lite senare.

Annons

– Det var ganska roligt. Jag var på träning och när jag kom in från träningen såg jag att jag hade fått en massa notiser på mobilen så då antog jag att jag hade kommit med. Så det var på det sättet, berättar han.

Nervös träning

Gudmundsson – son till förre Blackburnproffset Niklas Gumundsson – visste att truppsläppet skulle ske mitt under hans träning i Frankrike, så det var en nervös 23-åring på träningen.

– Det var det lite, jag försökte följa det men vår träning var precis vid klockan elva.

Även om hans vara eller icke vara i landslaget diskuterats i Fotbollssverige, har han inte lagt så mycket vikt vid det själv.

– Jag fokuserar på var jag är i vardagen. Det har varit viktigt för min del att under de senaste åren att fokusera på var jag är i dag, vecka efter vecka och inte fokusera på det stora hela, säger Gudmundsson.

Men nu när han är på plats kan glädjen över att vara uttagen få komma fram.

– Såklart sjukt kul att få vara här och vara i gång igen. Något man har tänkt på under lång tid att få komma hit och träffa alla.

"Kommer kunna bidra med fart"

Men hur mycket han får spela är en fråga han överlåter till Andersson.

– Det är första gången som jag är här ju, så jag får se till att lära känna alla först och förstå spelsystem och coach och alla spelare.

Men han vet vad han kan ta med in på planen.

Annons

– Jag tror jag kommer att kunna bidra med lite fart på kanten. Jag är offensiv spelare i grunden men har gått ner som ytterback de senaste åren.

Sverige möter Slovenien i Nations League-premiären på torsdagen i Ljubljana.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons