Annons

Delad pott i derbyt

Före Kronobergsderbyt mellan FK Älmeboda/Linneryd och Växjö BK skiljde det 14 poäng mellan lagen. Men glöm det där med en enkel hemmaseger. Växjö BK krigade sig till 1–1 (1–1) på Kullbergsplan.
Sport • Publicerad 8 augusti 2014
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

– En dålig match mellan två dåliga lag. Det stod ett stort kryss över det här, konstaterade FK Älmeboda/Linneryds tränare Mikael Andersson.

Hans kollega i Växjö BK Joakim Spångberg var muntrare. För andra matchen i följd tog nästjumbon poäng.

Annons

– Hoppet lever. Jag tycker att det bjöds på en intensiv match av derbykaraktär, även om det skiljer en del mil mellan lagens hemvist. Vi stod upp bra, förklarade Joakim Spångberg.

Älmeboda/Linneryd fick en jobbig start. Redan efter sju minuter låg Dennis Andersson och Elvedin Mesinovic utslagna på varsin sida om stolpen hos målvakten Darmin Sobo.

Elvedin var snart tillbaka, men för Dennis var matchen över.

– Det bara hög till. Jag fick en bristning i vänster lår och jag har haft känning av den skadan under de två senaste dagarna, berättar en haltande Dennis Andersson.

Älmeboda/Linneryd tvingades att möblera om.

Jesper "Öster" Andersson gick ned som mittback och Filip Elg tog plats på mitten bredvid Rasmus Johansson.

På planen öppnade Växjö BK piggt, trots att laget kom till spel utan starka namn som Pehr Andersson, Martin Hansson, Jonas Linnell och Nasroll Hazara.

Det var framförallt Jonathan Stark som var bra i närkampsspelet och orkade hålla bollen framför Älmeboda/Linneryds backlinje.

I 26:e minuten kunde Jonathan Stark göra 0–1 när han snyggt nickade bollen i krysset på fint inlägg från Gustav Magnusson.

Älmeboda/Linneryd vaknade och började ta sig in i matchen efter baklängesmålet.

Annons

I 39:e minuten föll kvitteringen genom Alen Dzanic, framspelad av Enes Ahmetovic.

Att Alen blev målskytt var ingen överraskning, då han ofta fick spela själv på topp i den första halvleken.

Andra halvleken bjöd långa stunder på press mot Växjö BK-målet. Å andra sidan skapade det lägen för omställningar som kunde resulterat.

Växjö BK tog hem mycket folk och målvakten Semir Kolaric var ständigt på sin vakt. Oskar Arvidsson och hans backlinje gjorde en kämpainsats.

I hemmalaget var Simon Olofsson pigg är han kom in och vidare märktes Jesper "Öster" Andersson.

Nämnas kan också att Älmeboda/Linneryds Eddie Gavaller spelat färdigt för säsongen, men Eddie kommer att satsa vidare.

– Jag har varit och är fortfarande skadad sedan maj månad. Jag har problem med benhinnorna och har genomgått en behandling som gör att jag måste träna rehab. Därför blir jag borta säsongen ut, förklarar Eddie Gavaller

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons