Annons

Delägaren tar över – som tränare

Ishockey • Publicerad 4 januari 2022
Tre Kronors målvakt Lars Johansson får en ny tränare i sitt klubblag SKA S:t Petersburg. Arkivbild.
Tre Kronors målvakt Lars Johansson får en ny tränare i sitt klubblag SKA S:t Petersburg. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Han är delägare och vice ordförande i ryska KHL-storklubben SKA S:t Petersburg. Nu ska Roman Rotenberg även ta över som tränare, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Nyheten slog ned som en bomb i ryska ishockeykretsar på tisdagen och möttes av kritik.

Annons

Rotenberg ersätter förre förbundskaptenen Valerij Bragin, som dock blir kvar som rådgivare i tränarstaben.

Den 40-årige affärsmannen är sedan tidigare också vice ordförande i ryska ishockeyförbundet, sitter i KHL:s styrelse, har varit general manager för det ryska landslaget och äger finländska KHL-klubben Jokerits hemmaarena.

Rotenberg har jobbat i tränarstaben sedan förra året, men blir nu för första gången i sin karriär ansvarig tränare.

SKA S:t Petersburg ligger tvåa i västra konferensen i KHL och flera svenskar finns i klubben. På spelarsidan gör målvakten Lars Johansson succé och leder KHL:s målvaktsliga och landslagsbacken Oscar Fantenberg gör sin andra säsong. I ledarstaben finns målvaktstränaren Stefan Persson och Skellefteås förre sportchef Lasse Johansson är rådgivare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons