Annons

Denis Velic tillbaka i Öster

Denis Velic är tillbaka i Östers IF. Den passningsskicklige mittfältaren har signerat ett 3-årskontrakt med Växjöklubben.
-En jättebra värvning. Denis är precis den spelartyp vi behöver, säger Östers sportchef Peter Kuno Johansson.
Sport • Publicerad 14 december 2010

Velic kommer närmast från Syrianska FC, men Öster är hans moderklubb.

28-åringen debuterade i rödblått säsongen 2000 och etablerade sig i A-laget 2001.

Annons

Men efter sex framgångsrika säsonger i Öster (bland annat en i allsvenskan 2003) hamnade Denis i Syrianska 2006.

I Södertälje fick Denis vara med om en fantastisk resa. Han hjälpte först upp laget från division 1 till superettan (2008) och krönte sedan sin tid i SFC med höstens allsvenska avancemang.

- Jag har pratat med Denis efter varje säsong och nu visste jag att han ville flytta hem till Växjö. Då var det självklart att vi i Öster gjorde allt för att få hans namnteckning på ett kontrakt, säger Kuno.

Velic kan användas antingen i en offensiv, eller i en defensiv, central mittfältsroll.

Under gångna säsongen var det ingen av Östers mittfältare (inte ens Jabu Mahlangu) som fullt ut iklädde sig rollen som playmaker.

Men Velic har alla förutsättningar att lyckas med det.

Varför längden på kontraktet blev just tre år förklarar Kuno så här:

-Jag vill inte att kontrakten ska gå ut samtidigt för flera spelare i samma lagdel. David Vidarssons och Charles Andersons kontrakt går till exempel ut om två år.

Givetvis kommer Denis att prioritera fotbollen även de kommande åren, men han ska också hjälpa föreningen på andra plan avslöjar Kuno:

-Denis kommer att jobba en del på vår marknadsavdelning. Han har erfarenhet av säljarjobb sedan tidigare. Därför vill vi köra in honom lite smått även i vår säljorganisation.

I övrigt från Österfronten kan rapporteras att de tre kontraktslösa spelarna Rasmus Rydén, Oliver Nedanovski och Alexander Henningsson alla fått nya kontraktsförslag att ta ställning till.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons