Annons

Derbyskräll av Taif

Tingsryds AIF levererade en skräll i lördagens allsvenska hockeyderby mot Växjö Lakers. Taif vann med 2–0 (0–0, 2–0, 0–0) inför 3 231 åskådare i Dackehallen.
Sport • Publicerad 30 oktober 2010
Derbyfokus. Växjö Lakers Gustav Hjalmarsson och Tingsryds Robin Jacobsson i aktion under dagens länsderby i en fullsatt Dackehallen. Foto: ALEXANDER MAHMOUD
Derbyfokus. Växjö Lakers Gustav Hjalmarsson och Tingsryds Robin Jacobsson i aktion under dagens länsderby i en fullsatt Dackehallen. Foto: ALEXANDER MAHMOUDFoto: 

Första perioden:

Analys: Tufft, tätt och jämnt.

Annons

De inledande 20 minuterna har spelats i ett högt tempo. Båda lagen har skapat många fina måltillfällen, utan att kunna överlista de säkra målvakterna. Victor Tisell i Taif och Christoffer Bengtsberg i Lakers har övertygat i kassarna.

Den fulltaliga och röststarka publiken i Dackehallen har sett till att stämningen varit på topp.

Fredrik Hansson, Janos Vas och Victor Rollin-Carlsson har haft de hetaste Taif-chanserna. Giftigaste läget var när Bengtsberg lämnade retur på Fredrik Hanssons skott och pucken gick till Henrik Thegel. Även här var Lakersmålvakten på sin vakt.

Anders Eriksson, Dustin Johner och Erik Josefsson var närmast Lakersmål. Erik Josefsson fick skjuta två gånger om i slottet, men träffade inte rätt.

Perioden har bara bjudit på en utvisning, Joakim Hillding åkte ut efter 14.20. Taif:s pp var inte mycket att hurra för, framförallt hade tigrarna alldeles för lågt pucktempo.

Skott: 14–11.

Andra perioden:

1–0 (1.21) Jari Kauppila (David Fredriksson, Henrik Bankelius),

2–0 (6.15) Robin Jacobsson (Tomas Lundström, Jan Öberg).

Analys:Tingsryd med målvakten Victor Tisell i spetsen håller på att göra sin bästa insats i säsongens hockeyallsvenska. Tigrarna gör verkligen skäl för smeknamnet i den här matchen, Taif-spelarna jobbar stenhårt både bakåt och framåt.

Annons

Tingsryd drabbades av fyra utvisningar i perioden, varav tre resulterade i boxplay. Här gjorde Taif-spelarna ett enormt jobb framför storspelande Victor Tisell.

Lakers pressade stenhårt i slutet, men Tisell briljerade i kassen.

Redan efter 1.21 direktsköt Jari Kauppila in 1–0. Han stod i slottet och fick kalasträff.

Efter 6.15 var det dags för 2–0 efter en ny kanon. Den här gången var det Robin Jacobsson som kanonsköt förbi en chanslös Christoffer Bengtsberg.

Efter andra målet tog Lakers timeout och fick sedan flera chanser i powerplay, bland spelade Lakers fem mot tre i en dryg halvminut när Henrik Thegel och Robin Jacobsson satt utvisade.

Spelet var stentufft när Lakers tryckte på och Taif fredade sig.

Skott: 3–13.

Tredje perioden:

Analys: Växjö Lakers styrde det mesta av spelet, men förmådde inte sätta tillräcklig press i anfallszonen. Victor Tisell fick parera många skott utifrån. Framför Victor kämpade de grönvita spelarna enormt och de var verkligen värda att äntlliga få ta en trepoängare.

Lakers plockade ut Christoffer Bengtsberg efter 18.31, men Victor Tisell fick välförtjänt hålla nollan.

Annons

Efter slutsignalen var Taifsupportrarna saliga av lycka när de klappade in sina favoriter på isen en extra gång.

Skott: 4–10. Totalt: 21–34.

Derbylagen i Dackehallen:

Tingsryd:

Målvakt: Victor Tisell (Johan Salomonsson).

Backar: Jan Öberg, Christopher From-Björk, Tom Koivisto, Robin Jacobsson, Harlan Pratt, Juha Gustafsson, Julius Larsson.

Förstakedjan: Henrik Thegel, Tomas Lundström, Janos Vas.

Andrakedjan: Henrik Bankelius, Jari Kauppila, David Fredriksson.

Tredjekedjan: Teemu Elomo, Fredrik Hansson, Simon Stark.

Fjärdekedjan: Matt Davidson, Victor Rollin-Carlsson, Olof Einarsson.

Extraforward: Markus Molin.

Växjö Lakers:

Målvakt: Christoffer Bengtsberg (Oscar Alsenfelt).

Backar: Tom Linder, Johan Jonsson, Tim Heed, Jeremias Augustin, Nicklas Rahm, Nils Andersson, Björn Karlsson.

Förstakedjan: Gustav Hjalmarsson, Dustin Johner, Steve Saviano.

Andrakedjan: Joshua Soares, Anders Eriksson, Johan Andersson.

Tredjekedjan: David Lundbohm, Joakim Hillding, Daniel Åhsberg.

Fjärdekedjan: Christian Magnusson, Erik Josefsson, David Laudius.

Extraforward: Patrik Näslund.

Inför matchen:

Hockeyallsvenskan innehåller 52 omgångar och det är ofrånkomligt att vissa matcher är hetare än andra. Dagens match är en sådan, det blir liksom inte mer upphaussat än inför Taif mot Lakers.

– Självklart är det en extra intressant match och det har mycket med inramningen och stämningen runt omkring att göra, sa Lakerstränaren Janne Karlsson efter förmiddagens värmning i Växjö ishall.

I Växjö Lakers trupp återkommer backarna Nils Andersson, Johan Jonsson och Björn Karlsson. Den sistnämnde börjar som extraback. Eftersom Södertäljelånet Tim Heed också spelar mot Tingsryd har Lakers tillgång till samtliga spelare utom opererade Johan Markusson.

Även Tingsryd, som värmde i Dackehallen på förmiddagen, har bara en spelare på skadelistan. Det är Mikael Svensk som fortsätter tvingas vara på åskådarplats istället för på isen.

Vilka målvakter som startar i derbyt återstår att se. Vi tippar att det blir Victor Tisell i Taif och Christoffer Bengtsberg i Lakers.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons