Annons

Det krävs för att se SHL-hockey i Växjö från och med onsdag

På onsdag träder kraven om vaccinationsbevis i samband med offentliga tillställningar i kraft. Växjö Lakers meddelar nu vad som gäller och vilka undantag som finns.
Ishockey • Publicerad 29 november 2021

Här saknas innehåll

En arrangör av inomhusevenemang med fler än 100 deltagare kan från och med den 1 december välja att kräva vaccinationsbevis för besökande. En arrangör kan välja att inte kräva vaccinationsbevis men är då ålagd att bland annat erbjuda anvisade sittplatser, tillåta max åtta personer per sällskap och ha minst en meters avstånd mellan varje sällskap.

Vida Arena.
Vida Arena.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I ett mejlutskick till sina VIP-medlemmar meddelar Växjö Lakers vad som gäller för att lösa entré i Vida Arena framöver.

Annons

För att besöka Vida Arena i samband med en Lakersmatch krävs – vi citerar från Lakers utskick:

• Covidbevis är ett vaccinationsbevis (inte testbevis eller tillfriskningsbevis)

• EMA (European Medicin Agency) godkänd vaccin

• Att man har tagit dos 2 av 2 (eller 1 av 1 om det Jansens vaccin)

• Att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks (gäller även boosterdos).

Det anges även två undantag från tvingas visa upp vaccinationsbevis. Dessa är:

• Personer under 18 år

• Personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Med medicinska skäl avses *kontraindikationer mot vaccinering mot sjukdomen Covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19.

* Kontraindikation är i medicin ett tillstånd eller en faktor, som ökar risken med att använda ett särskilt läkemedel, utföra en medicinsk behandling eller engagemang i en särskild aktivitet. En absolut kontraindikation är ett tillstånd som förbjuder användningen av behandlingen över huvud taget.

Växjö Lakers hemmamatch på tisdag mot Luleå omfattas inte av vaccinationsbevis men däremot lördagens match i Vida Arena mot Timrå.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons