Annons

Det ser bra ut för Federer

Vi tar till den gamla slitna klyschan.
Roger Federer kom, sågs och segrade i Stockholm Open inför cirka 5 000 åskådare i slutsålda Kungliga hallen.
Sport • Publicerad 22 oktober 2010

Schweizarens första match blev lika enkel som den promenad i huvudstaden som familjen Federer, med sina tvillingdöttrar, haft tidigare under lunchtid i huvudstaden.

Den lille amerikanen Taylor Dent var helt chanslös och Roger Federer behövde 50 minuter på sig för att säkra 6–1, 6–2.

Annons

– Det kändes lite märkligt att det var tio år sedan jag senast spelade här. Jag fick en tidig ledning och jag hade en bra tenniskväll inför en trevlig publik, säger Roger Federer.

Han har charmat alla i Stockholm Open.

Tidernas störste inom tennisen tar tid på sig för att skriva autografer och han kom till presskonferensen tio minuter efter avslutad match. Ett proffs uti fingertopparna.

Väl här uppträdde han helt utan divalater.

På centercourten närmast förnedrades Taylor Dent, rankad 101 på världslistan. Första set var över på 19 minuter och då hade Roger Federer prickat in 71 procent av sina förstaservar.

– Jag mixade upp mitt spel med slice, topspin och korta slag. Det gällde att vara aggressiv, säger Roger Federer.

Han får det att låta så enkelt, så enkelt.

Statisten Taylor Dent konstaterade:

– Om jag fått spela om matchen hade jag inte haft några knep att ta till. Jag har mitt spel och Federer fick mig till att göra enkla misstag. Han var för bra helt enkelt.

I kvartsfinalen lär Federer få svårare motstånd. Här väntar landsmannen Stanislas Wawrinka i kväll.

Annons

Både Roger och Stanislas Wawrinka har haft svenske Peter Lundgren från Hunnebostrand som coach. Just nu ska Peter få Wawrinka att lyfta på rankingstegen.

Vad betyder Lundgrens kunskaper för Wawrinka i kvarten?

– Peter Lundgren har inte tränat mig sedan 2003. Jag har lärt mig en del tricks på banan sedan dess, svarar Roger Federer med ett leende.

– Stanislas Wawrinka är fyra år yngre än jag själv, han är en bra spelare, och jag känner honom väl sedan tiden vid den nationella tenniscentrat i Schweiz. Wawrinka har kapacitet för att nå topp 10-15. Han har ju varit där.

Roger Federer och sprinterfenomenet Usain Bolt är de två största världsstjärnorna inom idrotten som besökt huvudstaden i år.

Intresset för både Stockholm Open och DN-galan har fått ett lyft.

Kungliga hallen lär ha lapp i luckan även de kommande dagarna.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons