Annons

Det wart revansch

Frej Växjö fick sin revansch på Warta från Göteborg och efter 3–1-segern började det viskas om slutspel i Futurums korridorer.
- Vi vann på vår inställning, säger Fabian Åkerström, en av matchvinnarna.
Sport • Publicerad 6 december 2011
Tidigare Procivitas-eleven och Frejspelaren Karin Gill, 19, fick ta emot bordtennisförbundets stipendium "unga ledare" av Frejtränaren Mårten Stenberg.
Tidigare Procivitas-eleven och Frejspelaren Karin Gill, 19, fick ta emot bordtennisförbundets stipendium "unga ledare" av Frejtränaren Mårten Stenberg.Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors
Där satt den! Frej Växjös Fabian Åkerström signalerar sin singelseger och på bänken jublar ledarna Mårten Stenberg och Ola Petersson.
Där satt den! Frej Växjös Fabian Åkerström signalerar sin singelseger och på bänken jublar ledarna Mårten Stenberg och Ola Petersson.Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors

Hur långt ska det här räcka?

- Långt. Vi har varit väldigt nära både mot Eslöv och Halmstad. Vi spelare känner att vi inte är rädda för något lag i Pingisligan, svarar den Lyckebyfostrade Åkerström.

Annons

Just Halmstad och Eslöv väntar härnäst för Frej Växjö.

Redan på måndag kommer Halmstad med 45-årige legendaren Jörgen Persson till Futurum.

- Vi har två roliga matcher att se fram emot. Vi ska allt trycka dit Jörgen Persson...

Pingisligans tionde omgång inleddes i Växjö med att Wartas 37-åring Magnus Månsson slog Andreas Törnkvist med 11–5, 10–12, 11–4 och 11–7. Månsson missade ingenting och hans backhand gav poäng på poäng. Den påminde stundtals om Jörgen Perssons.

Fabian Åkerström gick sedan in i hagen och slog Warta-kinesen Jiang Chang Hong i raka set, 11–5, 11–8, 11–7. Den vänsterhänte kinesen, som hade 10–5 i segrar i Pingisligan, förlorade mot en taktiskt fullfjädrad Frejspelare.

- Bra serve och retur avgjorde till min fördel. Genom att attackera först lyckades jag låsa honom, säger Fabian Åkerström.

Jiang Chang Hong såg loj och oinspirerad ut.

-Det brukar kineserna göra när de förlorar, säger "Fabbe".

Frej-japanen Shinya Tokumasu har visat sig vara en kämpe. Med en bra serve ställde han Warta-trean Robert Nilsson. Shinya såg ofta ut att komma sent till bollen, men redde ut det ändå och säkrade 11–4, 11–8 och 13–11.

Andreas Törnkvist fick säkra lagsegern när han besegrade Warta-kinesen med 6–11, 12–10, 11–4, 11–7.

Annons

Andreas grymma räddning på setbollen i andra var nyckeln till segern.

- Jag kände att jag inte spelade på topp i kväll, men i de set jag vann höjde jag mig klart. Nu har jag ett bra övertag på deras kines, säger Andreas Törnkvist.

Andreas har slagit Jiang Chang Hong tre gånger inom ett par veckor. Två gånger i Pingisligan och en gång för Heddal i norska ligan. Det är i Heddal som kompisen Anton Åkesson är spelande tränare.

Frejtränarna Mårten Stenberg och Fredrik Berner var lika glada som sina spelare:

-Okej, Warta hade en något sämre tredje man den här gången. Men Shinya gjorde det jättebra ändå och vi var aldrig oroliga över den utgången. Det blir alltid jämna matcher mot Warta. Förra omgångens oflyt vändes till flyt.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons