Annons

Divan tränar Värnamo

Jörgen "Divan" Petersson blir ny tränare i IFK Värnamo. Därmed invigs Myresjöhus Arena med ett kompismöte.
Sport • Publicerad 11 juli 2012
Peter Kuno Johansson, till vänster, möter Jörgen "Divan" Petersson, till höger, i första mötet på nya Myresjöhus Arena.
Peter Kuno Johansson, till vänster, möter Jörgen "Divan" Petersson, till höger, i första mötet på nya Myresjöhus Arena.Foto: Lena Gunnarsson

Jörgen Petersson kommer närmast från Linköping där han varit manager den senaste säsongen och tränare 2010-2011. Från Linköping hämtade Öster även sin sportchef Peter Kuno Johansson. När Myresjöhus Arena invigs om två månader väntar alltså ett kompismöte mellan Divan och Kuno.

Jörgen Petersson hade ett halvår kvar på sitt kontrakt med damallsvenska Linköping, men klubben väljer att släppa honom.

Annons

– Jag är förstås väldigt tacksam för att Linköping ger mig den här möjligheten trots att det är mitt i en säsong, säger Jörgen Petersson till klubbens hemsida.

IFK Värnamo har haft en knackig första halva av säsongen. Under Glenn Ståhls ledning har laget bara spelat in nio poäng. Kontraktet med Jörgen Petersson gäller säsongen ut.

Klubben letar inte bara förstärkningar i tränarstaben. Tidigare har vi berättat att Östers Anton Henningsson kommer att provträna med klubben. På onsdagens träning testas också en norrman och en spelare från Jönköping Södra och senare i veckan kommer även en spelare från Serbien på besök.

– Det gäller nu att se framåt och inte titta för mycket bakåt och vad som hänt, säger ordförande Kaj Larsson till klubbens hemsida.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons