Annons

Djurgården vann – men stjärnan missar derbyt

Djurgården räknade in tre nya poäng borta mot Sirius (1–0) men drog också på sig ett rejält avbräck inför nästa helgs derby mot Hammarby.
Victor Edvardsen fick gult kort för snack och är avstängd.
Fotboll • Publicerad 4 september 2022
Djurgårdens Gustav Wikheim jublar med Victor Edvardsen (#16). Edvardsen blev senare varnad och missar nästa helgs derby mot Hammarby.
Djurgårdens Gustav Wikheim jublar med Victor Edvardsen (#16). Edvardsen blev senare varnad och missar nästa helgs derby mot Hammarby.Foto: Staffan Claesson/TT

Den ”han” som Edvardsen åsyftar är domaren Kristoffer Karlsson. Situationen som avses skedde i 37:e minuten efter en närkamp mellan Djurgårdsanfallaren och Siriusbacken Tim Björkström.

– Som alla ser så blir jag nersparkad. Sedan frågar jag domaren varför han (Siriusbacken) inte får en varning. Jag tycker det är solklart. Han trycker undan benen på mig när jag har ett bra kontringsläge och jag ställer en rak och ärlig fråga: ”han klipper benen på mig, varför får han inte ett gult kort”?, säger Edvardsen.

"Jäkligt pissigt"

Annons

Frågan togs inte emot väl av domaren Kristoffer Karlsson som precis hade gett Djurgårdstränaren Kim Bergstrand en varning för samma fråga.

– Då var han (domaren) uppspelt för att han har varit ute vid bänken och varnat och då blir det som att han tar mig på köpet. Det är jäkligt pissigt. Den varningen hade han inte tagit om han hade dömt i Premier League, säger Edvardsen som även gjorde ett försök att prata mer med Kristoffer Karlsson i pausen:

– Jag sa till honom att nu är jag avstängd i derbyt på grund av den här lilla saken och jag tror han skämdes ganska mycket.

TT: Er assisterande tränare Thomas Lagerlöf sa på presskonferensen att man får ta en sådan här smäll då mycket av ditt spel kommer ur en passion men sa också att du måste lära dig tygla dina känslor bättre?

– Det är klart att det finns poäng i det men samtidigt så ser man att jag inte har taggarna utåt överhuvudtaget. Hade jag varit riktigt förbannad så hade man fått se en helt annan reaktion från min sida men det är klart att det blir en läropeng för mig också, säger Edvardsen.

TT har via en pressansvarig vid matchen bett domaren Kristoffer Karlsson om en kommentar till den hårda kritiken då även Lagerlöf ansåg att det varit ”svajigt och irriterat” på grund av flera domslut men fick beskedet att domaren Kristoffer Karlsson ”inte vill kommentera nu och troligtvis inte senare heller.”

Själva matchen var till stora delar ett enda långt spelövertag från Djurgårdens sida. Det dröjde fram till 23:e minuten innan Sirius kom till sin första och bästa chans i matchen genom Yukiya Sugita som dock fick se bollen gå utanför.

Kan stå i klacken

Och till slut gav Djurgårdspressen utdelning då just Edvardsen spelade fram Gustav Wikheim som kyligt bredsidade in matchens enda mål i 26:e minuten.

Var Edvardsen, som nu står på sex mål och nio assist, ska tillbringa derbyt återstår att se men klacken lockar helt klart:

– Jag kommer att vara på plats men beroende på när våra supportrars matchtåg avgår så kanske jag hakar på där. Det beror på om det blir för tajt med samlingen på Tele2 och om jag ska träna innan eller inte men jag ska försöka lösa det och gå med där. Och kanske stå i klacken under matchen.

Annons

TT: Hur blir det att stå bredvid?

– Nervöst. Jag får se det som en läropeng, ett litet rookiemisstag. Men nervöst blir det. Man kan ju inte påverka med fötterna vid sidan av utan jag får försöka pusha gubbarna med snack eller så.

Djurgården har nu spelat elva raka matcher utan förlust och då serieledande Häcken kryssade hemma mot Degerfors är det bara en poäng upp till guldplatsen för Stockholmslaget.

– Kul! Det finns en jäkla moral i det här laget, vi har en bra mentalitet och go och tummar inte på något. Det är bara nio finaler kvar nu så jag tror att det blir en rolig höst för oss, säger Edvardsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons