Annons

Djurgårdens utredning klar: Beklagar situationen

Djurgården hockeys interna utredning visar att klubben inte gjort något fel i situationen som lett till att en spelare anmält klubben för kränkande särbehandling.
"Handlingen i sig anses berättigad", skriver klubben på sin .
Ishockey • Publicerad 3 december 2021
Djurgårdens internutredning är klar. Arkivbild.
Djurgårdens internutredning är klar. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Det var i förra veckan som spelaren anmälde Djurgården, och redan då var klubbens hållning klar.

– Personligen har jag följt och varit väldigt nära den processen. Ur föreningens perspektiv är jag väldigt trygg i att vi som arbetsgivare har hanterat den på bästa sätt i själva processen för hur den här typen av personalärenden ska hanteras, sade Djurgårdens vd Thomas Kraft till Expressen då.

Annons

Djurgården startade därefter en intern utredning. Nu är utredningen klar och klubben anser sig inte ha gjort något fel.

"Utredarna konstaterar att kommunikationen avseende förankring och förståelse inte varit tillräcklig, men att berörda ledare inte avsiktligt nedvärderat eller förolämpat spelaren. Handlingen i sig anses berättigad, och förenlig med arbetsledningsrätten där arbetsgivaren ansvarar för att leda och fördela arbetet," skriver klubben..

Vidare skriver SHL-klubben att man beklagar situationen och att den påverkat spelarens välmående men att utredningen visar att inget fel begåtts.

Spelaren i fråga är kritisk till utredningen.

"Det väsentliga som framgick i utredningen är att jag blev kränkt och utsatt för psykisk ohälsa och det vill inte Djurgården fokusera på", säger han i en skriftlig kommentar till SVT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons